Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 11:53 Yorum: 0

Paris’e GAİB damgası

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "SIAL Paris 2016 Fuarı"nda çıkarma yaptı.

Paris’e GAİB damgası

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "SIAL Paris 2016 Fuarı"nda çıkarma yaptı.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı açıklamada, dünyanın önemli gıda fuarlarından SIAL'in ürünlerin tanıtımı adına büyük organizasyon olduğunu söyledi.

Türkiye'den 148 firma ve 7 bin katılımcının olduğu fuara bölgeden 52 firmayla çıkarma yaptıklarını ifade eden Çıkmaz, fuarda aynı zamanda Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubunun (MBTG) stant açtığını kaydetti.

Türkiye'nin geleceğe dair önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Çıkmaz, bu hedeflere ulaşmak için de dünyaya Türk ürünlerini tanıtmak için çalıştıklarını belirtti. Çıkmaz, "SIAL, ürünlerimizin tanıtımı için önemli bir organizasyon, bölgeden sektör temsilcileriyle fuara katıldık. Bu gibi organizasyonlar ihracatımızın artırılması için de büyük önem taşıyor. GAİB olarak nerede önemli organizasyon var, orayı yakın takibe alıyoruz. Ülkemizin büyük hedefleri olduğu gibi bölgemizin de büyük hedefleri var. Türkiye'nin bu hedeflerine ulaşması bizim gayretli çalışmalarımıza bağlı" şeklinde konuştu.

Fuarın hem sektörel hem de genel ihracatın artırılmasına da katkı sağlayacağına inandığını anlatan Çıkmaz, bu nedenle uluslararası fuarları kaçırmamaya çalıştıklarını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ise ürünlerin tanıtımı adına önemli gördükleri fuara sektör temsilcilerini de davet ettiklerini belirtti.

Aşçıların fuar bitene kadar makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlarla yapılan Anadolu mutfağının lezzetli yemeklerini yaparak katılımcılara ikram edeceğini anlatan Altunkaya, "Standımız büyük ilgi gördü, insanlar Türk yemeklerini seviyor. Hem ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi veriyoruz hem de bu ürünlerden hazırlanan eşsiz lezzetlerimizdeni tattırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fuarın AB ve dünya pazarlarına daha fazla açılım adına da büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Altunkaya, "Ortadoğu ülkeleri önemli bir pazarımız ancak pazar çeşitliliğini önemsiyoruz. Bu kapsamda Avrupa ülkeleri de önemli bir nokta. Ürünlerimizi daha fazla tanıtıp Avrupa ülkelerine daha fazla ihracat yapmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

SIAL'de en fazla ürün sergileyen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu anlatan Altunkaya, bu ürünlerin büyük beğeni topladığını ifade etti. Fuara birçok ülkeden firma temsilcisinin katıldığını belirten Altunkaya, gıda satın alma kanalları, alıcı ve satıcılarla tüketiciler ve diğer ilgili işletmelerin Türk ürünlerine ilgi gösterdiğini kaydetti. Tanıtımların sonuç vereceğini dünyanın Türk ürünlerini daha çok tüketeceğini söyleyen Altunkaya, tüm mücadelelerinin bu doğrultuda devam ettiğini sözlerine ekledi.

Paris’e GAİB damgası

Paris’e GAİB damgası

Paris’e GAİB damgası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber