Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 26 Temmuz 2014 - 18:40 Yorum: 0

Paris’te izinsiz gösteri gerginliği

Fransa’nın başkenti Paris'te valiliğinin yasak kararına rağmen İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden göstericiler, Republique Meydanı'nda toplandı.

Paris’te izinsiz gösteri gerginliği

Fransa’nın başkenti Paris'te valiliğinin yasak kararına rağmen İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden göstericiler, Republique Meydanı'nda toplandı.

Meydana Filistin bayraklarıyla gelen göstericiler, 'Katil İsrail', 'Hepimiz Filistinliyiz', 'Hollande suç ortağısın' şeklinde slogan attı.

 Polisin, etrafında güvenlik çemberi oluşturduğu meydanda şu ana kadar iki İsrail bayrağının yakılması dışında büyük bir taşkınlık yaşanmadı.

Meydanda toplananların sayısının iki bir civarında bulunduğu tahmin ediliyor.

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü yaptıkları açıklamalarla, gösteri yasağının toplanma özgürlüğünün ihlal edildiği eleştirisinde bulundu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada Paris'te Filistin yanlısı gösteri düzenleyenlerin, valiliğin yasak kararına uymadıkları için yargılanabilecekleri uyarısında bulunmuştu.

Valiliğin yasak kararının dün akşam idari mahkeme bugün de Danıştay vasıtası ile onaylanmasını ardından basına İzah oluşturan Cazeneuve, 'Çıkacak tüm olaylardan gösteriyi düzenleyenler mesul olacak ve hüküm giyecekler' ifadesini kullandı.

Paris Emniyet Müdürlüğünün bugün yasak kararına karşı izinsiz gösteride hadise çıkmaması için yaklaşık 2 bin polis görevlendirdiği bildirildi.

Valilik geçen cumartesi günü İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edileceği gösteriyi, hadise çıkma ihtimaline karşı yasaklamış, yasağa karşın gösteri yapılmıştı. Geçen haftaki yasak kararına gelen tepkiler ve izinsiz gösteride çıkan olaylar üzerine, çarşamba günü düzenlenen gösteriye izin verilmişti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber