Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 26 Temmuz 2014 - 16:41 Yorum: 0

Paris’teki kritik toplantı sona erdi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Paris’teki uluslararası toplantı sona erdi.

Paris’teki kritik toplantı sona erdi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı, Paris’teki uluslararası toplantı sona erdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, toplantıya eklenmiş olan ülkelerin dışişleri bakanlarının, bu sabah ilan edilen ateşkesin zaman geçirilmeden uzatılması çağrısı yaptığını bildirdi.

Fabius, 'Buradan hepimiz taraflara bugün ilan edilen ateşkesin uzatılması çağrısı yapıyoruz. Hepimiz, hem Filistin'in meşru sosyo-ekonomik kalkınma ve erişebilirlik ihtiyaçlarına hem de İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarına karşılık verecek kalıcı ateşkesin hemen sağlanmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Toplantının müspet geçtiğini belirten ve kalıcı ateşkesin sağlanması meselesi için katılımcı ülkelerin imkanlarını seferber etme meselesi için görüşbirliğine varıldığını aktaran Fabius, ilgili ülkelerin katılımıyla ati hafta bir toplantı daha düzenleneceğini kaydetti.

Fabius’un evsahipliğindeki toplantıya, Davutoğlu'nun yanı dizi ABD, İngiltere, İtalya, Almanya ve Katar'ın dışişleri bakanları ile AB’nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton katılmıştı.

 

Muhabir: Rahmi Gündüz

ETİKETLER: Paris’teki , kritik , toplantı , sona , erdi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber