Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 17 Mayıs 2013 - 12:17 Yorum: 0

Park Hospital'ın maaş ödeme yapmadığı iddiası!

Malatya’da 5 ay önce gerçekleştirilen kürtaj operasyonunda tutuklanan İnönü Üniversitesi Kadın Doğum Bölümü eski Başkanı Ö.Ç. kendisine kürtaj için gelen hastalardan para istemesiyle ilgili görüntülerin photoshoptan ibaret olduğunu ileri sürdü.

Park Hospital'ın maaş ödeme yapmadığı iddiası!

MALATYA GÜNCEL/ÖZEL- Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin beş ay önce, ‘‘Kürtaj yaptıkları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla’ gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan sanıklardan İnönü Üniversitesi Kadın Doğum Bölümü eski Başkanı Ö.Ç. iddianamede yer alan ‘5 kez rüşvet almak’ suçlamasını Malatya 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada kabullenmedi.

''GÖRÜNTÜLER PHOTOSHOP'TAN İBARETTİR''

İddianamede kürtaj için gelen çok sayıda hastalardan para aldığı ileri sürülen Ö.Ç., ‘Benim para almam söz konusu değildir.Para aldığıma dair görüntüler ve fotoğraflar photoshoptan ibarettir. M.B. ve Ö.A.’dan para almadım’’ dedi.

BİLİR KİŞİ HEMŞİRE GÖZLEMLERİNE GÖRE Mİ KARAR VERMİŞ?

Prof.Dr. Ö.Ç. ‘İddianamede kürtaja rıza göstermekle suçlanan D.Ö. adlı hastayı kesinlikle hatırlamıyorum. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi hasta kayıtları da incelenirse bu hastanın hastaneye resmi bir girişi yapılmamış olduğu görülecektir. Ayrıca D.Ö.’nün iddianamede de görülen ifadelerinde şahsımla ilgili kürtaj pazarlığı yapıldığı belirtilmiş.İletişim kayıtları kontrollerinde T.K.’nın ve D.Ö.’nün hangi saat aralıklarında nerede oldukları ortaya çıkacaktır.Yine TK.’nın hastaneye gelerek kantinde bana 2 bin TL para verdiği iddia ediliyor. Benim bu iddiaları kabul etmem mümkün değildir. Daha sonra D.Ö., hastanenin doğumhanesinde düşük yaptığını ve bebeğinin kendisine verildiğini söylüyor. Yine D.Ö. ve T.K. bebeği Malatya merkez Tecde Mezarlığı’nda bir ağaç altına altmış fakat T.K. savcılıkta vermiş olduğu bu beyanını değiştiriyor. Savcılıktaki ifadesinde Mezarlıktaki büyük bir ağacın altında 30 cm’lik bir çukura gömdüğünü söylüyor.D.Ö. zaten gebe değildir. Savcılık zaten bilirkişi tayin ederek D.Ö.’nün gebe olup olmadığını araştırılmasını istiyor. Bilirkişi de hemşire gözlemlerine bakarak bebeğin 18-20 haftalık olduğunu yazıyor. Otopsi raporlarında bebeğin yaşını ve ayak uzunluğunu bulmak gerekir. Ortada bebeğin kaç haftalık olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur. ’’dedi.

ÖNDER Ç.'NİN AYNI ZAMANDA SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE DE GÖREVİ VAR 

Mahkeme Başkanı ise, Prof.Dr.Ö.Ç.’ye, ‘Hakkınızda D.Ö.,T.K.,B.Y., neden aleyhinizde ifade vermişler. Niye size iftira etsinler?’ sorusunu yöneltti. Ö.Ç., ise, bu soru karşısında net bir cevap veremediği gözlemlenirken, Prof.Dr. Ö.Ç.’nin il dışı uçak seyahatinin ardından  Malatya havalimanındaki bayan polislerden birinin kendisiyle görüşmesinin istenilmediğin öğrendiğini ve bu bayan polisin Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından çağrıldığını öğrendim.’’dedi. Prof.Dr. Ö.Ç., ise kendisinin İnönü Üniversitesi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı görevinin yanı sıra,Türk Jineokoloji Derneği Malatya Şube Başkanı ve Malatya Sağlık İl Müdürlüğü Tüp Bebek Üniteleri Denetleme Üyesi olduğunu da söylemesi dikkat çekti.

MALATYA PARK HOSPİTAL'A MAAŞ ÖDEMEME SUÇLAMASI!

Malatya Park Hostipal Hastanesi eski başhekimi ve Kadın Doğum uzmanı Doç Dr.Ş.H., ise duruşmadaki ifadelerinde iddianamede yer alan ‘birden fazla çocuk düşürtme, rüşvete ve çocuk düşürtmeye aracılık, dolandırıcılık’ iddialarını kabul etmedi. Doktor Ş.H. ifadesinde, kendisine muayene için gelen E.A.T.’nin iddia edildiği gibi ileri gebeliğinin olmadığını ve bu hastanın özel durumlarının olduğunu ise iddianamede öğrendiğini söyledi. Dr. Ş.H., çalıştığı hastanenin kendisine iki ay maaş ödememesinden dolayı söz konusu 4 bin TL parayı hastane kayıtlarına geçirmediğini ve hastane yönetimine ise bu konuyu anlattığını ve kendi hastalarından yaklaşık 4 yıldır hasta parası alma miktarını kendisinin belirlediğini ileri sürdü.

''PERSONELLERE PARA VERDİĞİMİ HASTANE YÖNETİMİ BİLİYOR''

Hastane çalışanlarından Ö.A.’nın ise kendisine hasta getirmediğini de anlatan doktor Ş.H., hastanede göreve başlamasının ardından hastanenin halkla ilişkiler müdürünün hastanedeki sekreter, diğer personellere diğer doktorların para verdiğini anlattığını ve kendisinin de o anlatımdan sonra hemşirelere ve personellere komisyon verdiğini,hastane yönetiminin de bu konuyu bildiğini söyledi.

HASTANE MÜDÜRÜ MİRAÇ GÖÇMEZ'İN BİLGİSİ VARMIŞ

Doktor Ş.H., Malatya Park Hospital hastanesiyle Tüp bebek sözleşmesinden dolayı sıkıntılı olduğunu ve bu sıkntıdan hastane müdürü Miraç Göçmez'inde bildiğini ifade etti.

Sanıklardan Ö.A.ise duruşmadaki ifadelerinde Malatya Park Hospital Hastanesi’nde anestezi teknisyeni olarak çalıştığı ve G.B.’nin kürtaj olup-olmadığını bilmediğini söyledi. Sanık Ö.A. ifadesinde, G.B.’yi 5 yıllık samimi arkadaşı M.B. sayesinde tanıdığını ve M.B. ile G.B. arasındaki cinsel ilişkinin ardından G.B.’nin hamile kaldığını, fakat M.B. ve G.B.’ye kürtaj işleminin yerine aile arasında bu işin tatlılığa bağlanmasını anlattığını kaydetti.

AİLESİ DE HAMİLELİĞİN SONLANDIRILMAMASINI İSTİYORDU...

Sanık Ö.A.,’ M.B.’nin ailesini tanıdığım için yardımcı olmak istedim. Bu konuda da Prof.Dr. Ö.Ç. ile doktor Ş.H. ile görüşmelerine yardımcı oldum. Kürtaj olayında daha sonra M.B.’nin babası M.B.’nin de haberi oldu. M.B., benden doktor Ö.Ç.’nin istediği 10 bin TL  paranın düşürülmesi için yardım istedi. Doktor Ö.Ç., ise bu para miktarında asla aşağıya düşmeyeceğini bana söyledi. Aslında M.B.’nin ailesi de hamileliğin sonlandırılmamasını istiyordu.Ancak MB.’nin kız arkadaşı G.B.’yi ikna edemedim. Telefon görüşmelerinde benim doktorlar Ş.H. ile Ö.Ç.’ye hasta bulduğum iddia ediliyor, ben eğer hasta bulduysam çıksın açıklasınlar’’ dedi.

ARKADAŞIM BANA KIZDI

Sanıklardan M.B. ise ifadesinde eşinin gebeliğini, 25 Aralık 2012 tarihinde öğrendiğini ve Malatya’daki o özel hastanede eşinin gebeliğinin 22 haftalık olmasına arkadaşı anestezi teknisyeni Ö.A.’nın da kızdığını anlattı.

'BENDEN DOKTOR ÖNDER Ç. 10 BİN TL PARA İSTEDİ'

Sanık M.B., ‘‘Sadece fikir edinmek için Ş.H.’yı aradık.Ş.H.’de bizi Ö.Ç.’ye yönlendirdi. Ö.Ç.’yle görüşmemde neden  sevgilisinin bebeği aldırmak istediğini sordu. Bende evli olmadığımızı söyledim. Doktor Ö.Ç.’de bana,’bir ilaç verilecek, bir balon takılacak.’dedi. Sonra parayla ilgili Ö.Ç. ile aramızda konuşmamız geçti. Doktor Ö.Ç.,bana, ‘Ben mesleki hayatımı ortaya atamam. Ş.H., ve Ö.A. arada’ olduğunu söyledi.Bende para olarak ancak 2-3 bin TL para verebilecek gücüm var dedi.Doktor Ö.Ç.’de bu para ile asla olamaz dedi. Sonrasında doktor Ş.H.,ile sana haber göndereceğim diyerek beni yolladı.Bir gün sonra Ö.A.’nın yanına gittim.Ö.A.’ya Ö.Ç., para peşin demiş. Ben bu parayı(10 bin TL) aramaya koyuldum ve sonrasında konuyu babamda duymuş oldu.Eşim o  sıralarda kürtaj yapmak için ılımlıydı fakat sonrasında vazgeçti. Bende Ö.A. ile görüşerek Ö.Ç.’nin kürtaj işlemini yapmasını talep ettim.Akşamleyin de Ö.A.’dan ilaç istedim.Sabah kalktığımda sevgilim benim cep telefonuma epey bir mesaj çekmiş. Sabah saat 08.00’de sevgilim araçtan alarak biraz şehir turu attık. Sonrasında Ö.Ç.’ye ulaşıldı ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki kadın doğumhanesine götürüldük. Ö.Ç. bana dönerek, ‘Çocuk doğmak üzere Cenin(bebek yeşil bir bezin içerisinde) halinde bebeği çıplak gömüp bezi yakmak gerektiğini söyledi.Kendi odasına geçtik benden para istedi. 3 bin TL’yi masasına bıraktım. Doktor Ö.Ç., neden gerisi yok dedi. Bende hocam dükkanda para, birazdan isteyip size getireceğiz dedim. O ara bebek doğmuştu.5 bin TL babam para getirdi. Sonrasında hastanenin kapısının önünde polisleri fark ettim.Ö.Ç., 5 bin TL parayı arabamı yanına geçelim orada ver dedi. Ö.Ç. ile arabanın yanına geçince arabanın sağ koltuğuna parayı koymamı istedi. Tam parayı koyarken polislere suçüstü yakalandık. Sonra KOM’a götürüldük. İfade vermeye geçince orada rüşvetle de suçlandığımı öğrendim. Zorda kaldığım için bu yola başvurdum’’ dedi.

İLK DURUŞMADA İKİ TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Duruşmaya,Z.A., siyah bir peçe takarak yüzünün gözükmeyeceği bir şekilde katılırken, İlk duruşmada tutuklu sanıklardan Ö.A. ve M.B.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı 14 Haziran'a erteledi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber