Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Eylül 2016 - 11:38 Yorum: 0

Park ve bahçe temizliği hükümlülere emanet

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çukurova Belediyesi arasında, hükümlülerin cezalarını çekerken topluma...

Park ve bahçe temizliği hükümlülere emanet

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çukurova Belediyesi arasında, hükümlülerin cezalarını çekerken topluma yararlı işlerde çalıştırılmaları amacıyla protokol imzalandı. Protokolle birlikte, kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma yükümlülüğü olan 50 kişi, Çukurova ilçesinin fidanlık, bahçe ve park temizliği ile çim biçme ve ağaç budama işlerini yapmaya başladı.

Cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilen hükümlüler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılması, kişisel becerilerini geliştirmeleri, istihdam sağlanması, sosyal faaliyette bulunmaları ve haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilenlerin toplum hizmeti yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yeni bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çukurova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol ile cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilen hükümlüler ile para cezaları kamuya yararlı bir işte çalışma yaptırımına çevrilen hükümlülerin, merkez Çukurova ilçesinde bulunan en büyük parklar olan Hayal Dünyası Parkı, Doğal Park, Kurtuluş Parkı, Ercan Çetin Parkı ile fidanlık ve diğer semt parklarının çevre temizlik hizmetlerinde ücretsiz olarak çalıştırılmaları amaçlandı. Öğleden önce ve sonra 25'er olmak üzere Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenen toplam 50 hükümlü, hem cezalarını çekmek hem de ilçenin temizliğine katkıda bulunmak için çim biçme, çöp toplama ve ağaç budama çalışmalarına başladı.

985 hükümlü kamu hizmetinde çalışıyor

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin cezalarını çekerken topluma faydalı işler yaptığını söyledi. Büyükşehir ve diğer ilçe belediyeleriyle de protokol imzalayarak hükümlülerin topluma kazandırılması noktasında çalışma yaptıklarını kaydeden Yeldan, "Şu an itibariyle 985 hükümlü, topluma yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışıyor. Çukurova Belediyesi ile imzalanan protokolle de ilçenin en büyük parkları ile fidanlıklarının temizliğini hükümlülerimiz yapacak. Hükümlülerin ortaya koyduğu bu çalışmaların, bundan sonraki yaşamlarında büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Park ve bahçe temizliği hükümlülere emanet

Park ve bahçe temizliği hükümlülere emanet

Park ve bahçe temizliği hükümlülere emanet

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber