Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 23 Ağustos 2017 - 10:18 Yorum: 0

Parka polis, vatandaşa huzur geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 81 ilde 7 bin 968 personelin katılımıyla 4 bin 381 parkta başlatılan "Türkiye Huzurlu...

Parka polis, vatandaşa huzur geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 81 ilde 7 bin 968 personelin katılımıyla 4 bin 381 parkta başlatılan "Türkiye Huzurlu Parklar" uygulaması kapsamında Adana'da da oluşturulan park polisi ekibi, vatandaşı rahatsız edenlere göz açtırmıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 81 ilde 7 bin 968 personelin katılımıyla yaklaşık 3 ay önce 4 bin 381 parkta "Türkiye Huzurlu Parklar", "park polisi" uygulaması başlatıldı. Vatandaşların parklarda daha güvenli ve huzur içinde dinlenebilmesi, spor yapabilmesi, sohbet edebilmesi, gezebilmesi ve çocukların arkadaşları ile hoşça vakit geçirip oyun oynayabilmesi için proje hayata geçti. Proje kapsamında 2 erkek, 1 kadın polisin yanı sıra zabıta ve özel güvenlik ekipleri de parklarda görev aldı. Adana'da da halkın en yoğun olduğu Merkez Park'ta "park polisi" göreve başladı. Sabahtan parka gelip göreve başlayan polis, parkta 24 saat devriye atıyor. Polis şüpheli gördüğü vatandaşların üzerini arayıp kimlik sorgusu yaparak olacak olayların önüne geçiyor. Park polisi göreve başladıktan sonra parkın çehresi değişti. Daha önce parkta her gün gasp, hırsızlık, kapkaç, taciz olduğu için parka gelmeye korkan vatandaşlar park polisiyle birlikte parka güven içinde gelmeye başladı.

Şüpheliler yakalanıp yargıya teslim edildi

Polisler parkta göreve başladıktan sonra birçok olayın zanlısını suçüstü ya da vatandaşın ihbarı üzerine olay yerinde yakaladı.

Park polisi daha çok parkta, taciz, gasp, kapkaç gibi olayların zanlılarını yakaladı. Park polisinin göreve başladığını öğrenen zanlılar da parkta bu tür olayları gerçekleştirmekten vazgeçti. Daha önce günde 4-5 olayın yaşandığı parklar şimdi güvenli hale geldi.

Polis vatandaşa güler yüzünü gösteriyor

Polis parkta bir taraftan zanlılarla mücadele ederken bir taraftan da parka gelen özellikle çocuklarla yakından ilgileniyor. Parka gelen çocuklara kadın polis tek tek şeker dağıtırken, erkek polislerde parka gelen çocukları salıncakta sallayıp, onlarla oyun alanlarında oyun oynuyor. Anne ve babalarla da yakından ilgilenen park polisi vatandaşın teklifini kırmayarak zaman zaman onlarla top oynuyor.

"Artık daha güvendeyiz"

Park polisi uygulamasının çok iyi düşünülen bir proje olduğunu belirten vatandaşlar park polisi uygulaması başlamadan önce parkta sık sık olaylarla karşı karşıya kaldıklarını ancak polisin gelmesinden sonra kendilerini rahatsız edenlerin olmadığını daha güvenli ve huzur içinde olduklarını ifade ederek, "Polisten önce parka hafta da bir gelirken şimdi her akşam gönül rahatlığıyla geliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber