Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Aralık 2014 - 13:08 Yorum: 0

Parke taşına kadın eli değdi

Kale'de açılan "Kilitli Parke Taşı Döşeme Kursu"na en çok kadınlar ilgi gösterdi

Parke taşına kadın eli değdi

DENİZLİ (AA) - Kale'de açılan "Kilitli Parke Taşı Döşeme Kursu"na en fazla kadınlar ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Erkan Hayla, kadınların daha titiz çalıştığına dikkat çekti.

Belediye, Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde açılan "Kilitli Parke Taşı Döşeme Kursu"na katılan 13 kadın ve 10 erkek kursiyer, aldıkları eğitimi ilçe sokaklarında uygulamaya döküyor.

Kale Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, AA muhabirine yaptığı açıklamada açtıkları kursa kadınların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Kadınların ailelerinin geçimini sağlamak için meslek öğrenme konusunda daha azimli olduğunu ifade eden Tıkım, "Parke taşı döşemek erkek işi gibi gözükse de açtığımız kursa en yüksek ilgi kadınlardan geldi. Nazik elleriyle adeta oya işler gibi çalışarak hünerlerini gösteriyorlar" dedi.

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla da ilçede kilit parke taşı işçiliği konusunda sıkıntı yaşandığını, bu kursla birlikte sorunun çözüleceğini ifade etti.

Kursa katılan kadınların çok başarılı olduğuna da dikkat çeken Hayla, "Çalışmaları gittim yerinde inceledim. Kadınlar, döşenen taşların arasında boşluk kaldığı zaman taşları söküp, tekrar döşüyorlar. Erkekler ise hataları görmeyebiliyorlar" diye konuştu.

Kadınların çalışmalarından memnun olduklarını ifade eden Hayla, bundan dolayı kadınların erkeklere göre daha fazla ücret hak ettiklerini kaydetti.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber