Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 17:53 Yorum: 0

Parklar halkın mekanlarıdır

Düzce belediyesi tarafından şehir genelindeki park ve bahçelere yönelik denetimler yapılıyor.

Parklar halkın mekanlarıdır

Düzce belediyesi tarafından şehir genelindeki park ve bahçelere yönelik denetimler yapılıyor. Özellikle şehir merkezinde bulunan, vatandaşların dinlenme ve eğlenme amaçlı olarak kullandığı parklarda, halka açık tesislerin ve oyun alanlarının çalışma esasları ile emniyet tedbirlerine ilişkin durumları denetleniyor. Denetleme kurallarına uymayan işletmeler hakkında da yasal işlem yapılıyor.

Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ile Zabıta Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla şehir genelindeki park ve bahçelere yönelik genel denetimler başlatıldı. Park ve Bahçeler Birimi tarafından bu konuda yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi " Yeşil alan ve parklar şehrin kimliği ve gelişimi açısından vazgeçilmez unsurlardır. Vatandaşların dinlenme ve eğlenme amaçlı olarak kullandığı parklar şehrin kültürü ve zenginliğini simgeler. Şehrin canlı bulvarları, tematik ve insanı kucaklayan parkları, insanı şehri ile barışık kılan temel gereksinimleridir. Bu nedenle, yeşil alan ve parkların bolluğu, alanlarının genişliği, içinde insanı mutlu eden gereksinimlerinin karşılanması, kültürel, sportif ve sosyal donanımları bizim için önemlidir'. Park ve bahçelerin çalışma esas ve usulleri bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada daha sonra şu ifadeler yer aldı " Park ve bahçeler içinde bulunan tüm tesisler ile bunlara bağlı mekanların ruhsatlarının bulundurulması, özellikle oyun alanlarının emniyetinin sağlanması gerekli ve yasal zorunluluktur. Buna uymayan işletmeler hakkında yasal işlem yapılmaktadır." Geçtiğimiz günlerde denetimler sonrası yasal işlem yapılan İnönü parkı için de şu görüşlere yer verildi " Söz konusu parkta tesisler, park ve çocuk oyun alanlarına ilişkin tespitler yapılmış ve eksiklikler tespit edilerek tutanak tutulmuştur. Eksikliklerin tamamlanması için de süre verilmiştir."

Parklar halkın mekanlarıdır

Parklar halkın mekanlarıdır

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber