Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ağustos 2016 - 09:13 Yorum: 0

Paşaköy çilekle kalkınacak

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesinde üzüm ve tütüne alternatif olarak çilek üretimine başlayan İsmail Murdan, Paşaköy'de çilek...

Paşaköy çilekle kalkınacak

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesinde üzüm ve tütüne alternatif olarak çilek üretimine başlayan İsmail Murdan, Paşaköy'de çilek üretimi yapmaya başladı. "Paşaköy'de çilek yetişmez" ön yargısını kırmak için çilek üretimine başlayan İsmail Murdan, önümüzdeki yıllarda komşularının da çilek üretimine başlayacağına inandığını dile getirdi.

Bin 500 mertekare alana 800 kök çilek fidanı diktiğini anlatan İsmail Murdan çilek üretiminin de çok kolay olduğunu ifade ederek, "Bölgemizde çilek üreticiliği kolay olduğu kadar aile işletmeciliğine de oldukça uygun. Bir kez dikimi yapıldıktan sonra 3 yıl boyunca ürün alabiliyorsunuz. Bir dekardan 3,5 - 4 ton ürün elde edebiliyoruz. Kilogramı 4 liradan hesaplandığında dekardan en az 15 -16 bin lira gelir elde edilebiliyor. Ben Paşaköy Mahallesinde ilk kez çilek üretimi yapacağım. İnanıyorum ki gelecek yıl ilk mahsulü aldığımızda komşularımız da çilek üretimine başlayacak." dedi.

Katma değeri yüksek

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise ilçenin özellikle zeytin ve üzümüyle ön plana çıktığını, üreticilerin daha fazla kazanç elde etmeleri amacıyla alternatif ürünlere de ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Diğer ürünlere göre çilek üretiminin katma değerinin daha yüksek olduğuna vurgu yapan Okur, "Bu arazilerde çilek kolaylıkla yetişir. Çileğin şu an elde edilen ürünlere göre karlılığı çok daha yüksek durumda. Umut ediyorum ki; Paşaköy Mahallemiz birkaç sene içinde çilek üretim merkezi haline gelecek. Çünkü; çilek üretiminde iş gücü programı olduğundan bölgedeki işsizlik oranı da azalacaktır. Saruhanlı'da mevcut çilek ekim alanlarını daha da yaygınlaştırarak üretimi, sektörle ilgili işletmeler kurulabilecek düzeye çıkartmayı hedefliyoruz. Bunun yanında tütüne alternatif çiftçilere ceviz ve arıcılık gibi farklı alternatifler de sunuyoruz" diye konuştu.

Paşaköy çilekle kalkınacak

Paşaköy çilekle kalkınacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber