Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Pasinler'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü

ERZURUM (AA) - Pasinlerin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla  tören düzenlendi.Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, istiklal mücadelesinin meşalesini yakan...

Pasinler'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü

ERZURUM (AA) - Pasinlerin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla  tören düzenlendi.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, istiklal mücadelesinin meşalesini yakan dadaşların, yine aynı tarihi misyonu üstleneceğini vurguladı.

Pasinler'in sadece doğunun değil, Anadolu'nun sigortası olduğunu vurgulayan Sertoğlu, şöyle konuştu:

"Pasinler hem stratejik öneme sahiptir hem de manevi ağırlığı olan bir ilçedir. Batılı devletlerin Anadolu üzerindeki emellerinin gerçekleşmesine, 13 Mart'ta bu toplum istiklal mücadelesi vererek engel olmuştur. Kadını, erkeği, genci, ihtiyarıyla dadaşlar, yüreklerinde iman ve vatan sevdasıyla düşmanın karşısına çıktılar. Bir ve beraber olmuş Pasinler'in imanlı evlatları, önlerine kattığı Rusları ve işbirlikçilerini 13 Mart günü bu topraklardan söküp atmıştır."

Programda öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber