Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 02 Mayıs 2021 - 23:33 Yorum: 0

Paskalya kutlamaları GKRY’yi savaş alanına çevirdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) Paskalya Bayramı kutlamaları nedeniyle yakılan ateşler sonucu ülkenin birçok bölgesinde yangınlar çıktı.

Paskalya kutlamaları GKRY’yi savaş alanına çevirdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) Paskalya Bayramı kutlamaları nedeniyle yakılan ateşler sonucu ülkenin birçok bölgesinde yangınlar çıktı. Kutlamalar nedeni ile GKRY genelinde bir günde 250'den fazla yangın çıktığı bildirildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) Paskalya Bayramı kutlamaları nedeniyle bir çok noktada büyük ateşler yakıldı. Rum basınında yer alan haberlerde, birçok bölgeden patlama sesi gelmesi ve yangın çıkması sonucu Rum polisinin durumu kontrol altına almakta zorlandığı kaydedildi.

İtfaiye ekipleri, dün Lefkoşa dışında bulunan Pera Chorio Nisou bölgesinde meydana gelen büyük bir yangın da dahil olmak üzere yüzlerce yangına müdahale etti. Lefkoşa'da 133, Larnaka'da 45, Limasol'da 36, Baf'ta 26 ve Gazimağusa'da 12 olmak üzere toplam 261 yangın kontrol altına alındı.

Kutlamalar sebebiyle gelişigüzel çatapat kullanılması ve büyük ateşler yakılması sonucunda yangınlara müdahale etmek zorunda kalan Rum İtfaiye teşkilatı, halka "artık vazgeçin" çağrısı yapmak zorunda kaldı.

Ülkenin bir kaos ortamına dönüştüğü görüntülerin ardından Lefkoşa'nın Rum kesimi ile Larnaka ve Limasol bölgelerinde durumun daha kötü olduğu aktarıldı. Özellikle olayların yoğun yaşandığı Limasol bölgesinde bir polis devriyesi gençler tarafından atılan çatapat ve molotof kokteyli nedeniyle alevler arasında kaldı.

Larnaka'da Faneromeni Kilisesi yanında yakılan büyük ateş tarlaya sıçrarken, halk arasında korku ve panik yaşandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber