Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 09 Ağustos 2022 - 10:48 Yorum: 0

Pat pat araçlarıyla son 5 yılda 300 kişi yaralandı

Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince "Pat-pat" olarak tabir edilen tarım aracının denetimi yapıldı.

Pat pat araçlarıyla son 5 yılda 300 kişi yaralandı

Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince "Pat-pat" olarak tabir edilen tarım aracının denetimi yapıldı. Denetimlerde sürücülere karayollarına çıkmanın, yolcu ve yük taşımanın tehlikeli ve yasak olduğu, meydana gelebilecek kazalarda can kaybı ve yaralanmaların kaçınılmaz olduğu anlatıldı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, pat-pat olarak tabir edilen tarım araçlarının amacı dışı kullanımının önüne geçmek için denetimlerin devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "Siirt kent genelinde bağ, bahçe tarımsal alanlarda çapa amaçlı kullanılan ve pat-pat, çapa motoru veya el traktörü denilen tarım aletlerinin hiçbir mühendislik projesi olmadan üzerinde değişiklik yapılarak amacı dışında kullanılması sonucunda son 5 yılda 142 kaza meydana gelmiş olup 300 vatandaşımız yaralanmış, 7 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Siirt İl Jandarma Komutanlığınca; tarım sezonunun açılması ile birlikte pat pat tarım aletlerinin karıştığı kazalarının önlenmesi ve amacı dışında kullanılmasının önüne geçilmesi maksadıyla, icra edilen faaliyetler çerçevesinde vatandaşlarımıza umuma açık yerlerde ve köy odalarında pat pat tarım aletleri ile karayollarına çıkmanın, yolcu ve yük taşımanın tehlikeli ve yasak olduğu, meydana gelebilecek kazalarda can kaybı ve yaralanmaların kaçınılmaz olduğu konularında eğitim seminerleri verilmiş, yol kenarlarında yapılan bilgilendirmeler esnasında el broşürleri ile vatandaşlarımızı bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edilmektedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber