Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Yerel 23 Ağustos 2016 - 14:03 Yorum: 0

Patates sorunu çözmek için Ziraat Odaları başkanları bir araya geldi

Niğde'de Ziraat Odası başkanları, tarlada 10-15 kuruştan alıcı bulan patates sorunu için bir araya geldi.

Patates sorunu çözmek için Ziraat Odaları başkanları bir araya geldi

Niğde'de Ziraat Odası başkanları, tarlada 10-15 kuruştan alıcı bulan patates sorunu için bir araya geldi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar başkanlığında gerçekleşen toplantıya Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, Altunhisar Ziraat Odası Başkanı İsmail Yazgan, Çiftlik Ziraat Odası Başkanı Arif Dinçsoy, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen ve üyeler katıldı. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, "Bilindiği üzere patates Niğde'nin ekonomik anlamında yüzde 65'ini etkileyen bir durum ve bunun içerisinde diğer illere göre çok büyük bir öneme sahip. Bunun için fiyatının hak ettiği değeri bulması için elimizden gelen kendi üretebileceğimiz yukarıdaki milletvekillerimiz ve yerel siyasetçilerimiz olmak üzere yukarıdaki bizleri yöneten Ziraat odası başkanımız olsun, Ticaret odası başkanımız olsun onlara aktarmak için bir rapor hazırladık. Hazırladığımız bu raporu vereceğiz. Niğde'miz patates üretilen bütün illerimiz dahil ama Niğde'miz yaklaşık 7 ay patates ile geçinen bir bölge olacak inşallah" dedi.

Birlik ve beraberliğin çözüm olacağını dile getiren Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz de, "Niğde ve Nevşehir odaları olarak çiftçinin derdine bir nebze ilaç olmak. Ama biz bunun nasıl yapabiliriz. Ziraat odası başkanımızın da bahsettiği gibi bir elin nesi var iki elin sesi var. Biz burada birlik ve beraberlik yapar isek, siyasilerimize bakanlık düzeyindekilere iletir isek çözüm bulmaya çalışılır. Tek yapılan bir işten başarılı olacağını sanmıyorum. Komşu iller olarak biz Nevşehir milletvekillerimize, sizler Niğde milletvekillerine çözümlerimizi duyurur isek çiftçinin derdine bir nebze de olsa çare oluruz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber