Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 28 Mart 2017 - 14:08 Yorum: 0

Patlamada zarar gören ATSO’ya 475 bin lira yardım

25 Ekim 2016 tarihinde otoparkında meydana gelen patlamada 1 milyon 300 bin liralık zarar gören Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına (ATSO), Türkiye Odalar ve...

Patlamada zarar gören ATSO’ya 475 bin lira yardım

25 Ekim 2016 tarihinde otoparkında meydana gelen patlamada 1 milyon 300 bin liralık zarar gören Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına (ATSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 475 bin TL yardım verilecek. Yardımdan dolayı TOBB'a teşekkür eden ATSO Başkanı Davut Çetin, "Valiliğe de yazdım, valilik, bakanlığa gönderdi. Oradan da kalan miktarı karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

25 Ekim 2016'da ATSO otoparkında meydana gelen patlamada 10 kişi yaralanmış ve hizmet binasında 1 milyon 300 bin liralık bir zarar ortaya çıkmıştı. ATSO, 2 Mart 2017 tarihinde hasarla ilgili TOBB'dan yardım talebinde bulundu. Konuyu değerlendiren TOBB, gerekli evrakların temin edilmesi halinde 475 bin 200 TL'ye kadar yardım yapılacağını bildirdi.

"Kalan miktar valilikten talep edildi"

ATSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda görüşülen yardım talebiyle ilgili üyeler de talebi olumlu karşıladı. Yönetim kurulunun patlamadan dolayı daha önce yardım istediğini kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, "Biliyorsunuz patlama ile ilgili çok ciddi masraf çıktı önümüze. 1 milyon 300 bin toplam maliyeti çıktı. 300 bin lira civarını muafiyetleri düştükten sonra sigortadan karşıladık. Rifat Bey buraya ödül törenine geldiğinde ona rica edip, yardım talebinde bulunmuştum. Odalar Birliği 5 yılda bir yeni yapılacak binalarla ilgili yardım ediyor. Biz de bu bina işini almıştık ama süre çok geçti, bunu bizim isteğimizle yeni yapılan binalardaki kategoriye sokarak, 475 bin lira yardım istedik. Bizden de 5 sene boyunca bir daha yardım istemeyeceğiz diye bir karar istiyorlar. Gerçekten Odalar Birliği Başkanına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda valiliğe yazdım, valilik de bakanlığa gönderdi. Oradan da kalan miktarı karşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Meclis, 475 bin 200 TL'lik yardımın ardından 5 yıl boyunca yardım talep etmemeyi oy birliğiyle kabul etti.

Patlamada zarar gören ATSO’ya 475 bin lira yardım

Patlamada zarar gören ATSO’ya 475 bin lira yardım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber