Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

Patnos'ta YGS tedbirleri

AĞRI (AA) - Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için öğrencilere tavsiyelerde...

Patnos'ta YGS tedbirleri

AĞRI (AA) - Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Patnos Belediyesi Serhat Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Psikolog Ayşe Nurcan Özüçağlayan, öğrencilerin baskı altında tutulmamasının önemini anlattı.

Sınav öncesi rutin hayatın dışına çıkılmaması gerektiğini dile getiren Özüçağlayan, "Sınav gününe kadar ders çalışan öğrenciler var. Bir hafta kala ders çalışmak yerine daha rahat şekilde konu tekrarı yapmak onlar için daha iyi olacaktır. Sınav öncesi rutin hayatın dışına kesinlikle çıkmamaları gerekir" dedi.

Öğrencilerin sınav öncesi 5 dakika boyunca derin nefes alıp küçük egzersizler yapması sınavda rahatlatıcı olacağına değinen Özüçağlayan, şunları kaydetti:

"Egzersiz yapılmaması halinde kaygı ve stres, 45 dakika öğrenciyi rahatsız edebilir. Susamaya, sınav esnasında fazla su tüketimine ve tuvalet ihtiyacının artmasına neden olan fazla yağlı ve tuzlu besinler sınav öncesinde tüketilmemelidir. Kan şekerinin hızla yükselmesine sonra da düşmesine yol açan çikolata, şeker, tatlı gibi şekerli besinler bilinenin aksine beynin ihtiyaç duyduğu şekeri karşılamaz ve sınav esnasında dikkat dağınıklığına, konsantrasyonun azalmasına neden olur."

AK Parti Patnos Kadın Kolları Başkanı Nuran Kılıç ise öğrencilerin "hiçbir zaman kazanamam" inancı içinde olmamaları gerektiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber