Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

PAÜ Arkeoloji Enstitüsü kuruldu

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi'nde arkeoloji alanında yüksek lisans ve doktora öğrenimi verecek arkeoloji enstitüsü kuruldu. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı üniversitelerde...

PAÜ Arkeoloji Enstitüsü kuruldu

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi'nde arkeoloji alanında yüksek lisans ve doktora öğrenimi verecek arkeoloji enstitüsü kuruldu. 

Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı üniversitelerde yeni fakülte, enstitü ve yüksekokullar kurulması, kapatılan yüksekokullar yerine kurulan fakülteler ve adı değişen enstitüler, yüksekokullar" kararı ile Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Arkeoloji Enstitüsü kurulması kararlaştırıldı. 

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, kurulan enstitünün, Türkiye'de sadece arkeoloji alanında yüksek lisans ve doktora öğrenimi verecek ilk enstitü olduğunu ifade ederek, enstitünün PAÜ'nün arkeoloji alanındaki en önemli üniversitelerin başında yer almasını sağlayacağını belirtti.

Bağcı, daha önce arkeoloji alanında yaptığı hizmetlerden dolayı üniversite olarak "fahri doktora" unvanı verdikleri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye, enstitünün kurulmasına öncülük etmesi dolayısıyla da teşekkürlerini sundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber