Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Kültür 11 Kasım 2019 - 17:43 Yorum: 0

PAÜ binlerce fidanın toprakla buluşmasına destek oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün koordine ettiği "Geleceğe Nefes Ol" sloganı ile tüm Türkiye'de eş zamanlı gerçekleştirilen;...

PAÜ binlerce fidanın toprakla buluşmasına destek oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün koordine ettiği "Geleceğe Nefes Ol" sloganı ile tüm Türkiye'de eş zamanlı gerçekleştirilen; Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak olan "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında fidan dikme seferberliğinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Pamukkale Üniversitesi yönetimi de yerini aldı.

Ülke genelinde yürütülen çalışmalar ile doğa ve orman sevgisini aşılamak, çevre duyarlılığı bilincini oluşturmak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen bu projenin; 7 Kasım 2019 günü Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan genelge ile her yıl 11 Kasım'da "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanacağı bildirildi. Bu yıl ilki düzenlenen etkinlikte, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda ağaç dikimi gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün projesi kapsamında, toplumun bütün kesimlerinden vatandaşların katkılarıyla; Valilikler, il milli eğitim müdürlükleri, askeri birlikler, il sağlık müdürlükleri, il emniyet müdürlükleri, belediyeler ve köy muhtarlıkları ile işbirliği içerisinde, 81 ilde 2023 farklı lokasyonda, 11 milyon adet fidan toprakla buluştu.

Denizli il merkezi Kale Mahallesinde, 2018 yılında yanan 68 hektar orman alanını da kapsayan 450 hektarlık toprak muhafaza ve erozyon kontrolü proje sahasının bir kısmına toplam 18.350 adet fidan dikildi.

Binlerce fidan toprakla buluştu

Denizli'nin Kale Mahallesinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Vali Hasan Karahan başta olmak üzere Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ile Nilgün Ök, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Çetin Köklü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, kaymakamlar ve protokol üyeleri katıldı.

Gerçekleşen protokol konuşmalarının ardından, fidan dikim törenine geçildi. Pamukkale Üniversitesi adına Rektör Bağ başta olmak üzere, Duru, Kılınçarslan, ve Sarı ile birlikte öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.

PAÜ binlerce fidanın toprakla buluşmasına destek oldu

PAÜ binlerce fidanın toprakla buluşmasına destek oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber