Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 17:53 Yorum: 0

PAÜ dünya sıralamasında

Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) "Dünya Üniversiteler Webometrics" sıralamasına göre Türkiye'deki 165 üniversite içerisinde beşinci, dünyadaki 21 bin üniversite arasında da 740. sırada yer aldığı bildirildi

PAÜ dünya sıralamasında

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) "Dünya Üniversiteler Webometrics" sıralamasına göre Türkiye'deki 165 üniversite içerisinde beşinci, dünyadaki 21 bin üniversite arasında da 740. sırada yer aldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, İspanya'da "Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC)" isimli bağımsız araştırma şirketine bağlı olarak faaliyet gösteren "Cybermetrics Lab" tarafından bu ay açıklanan "Dünya Üniversiteler Webometrics" sıralamasında PAÜ'nün, değerlendirmeye alınan 165 üniversite içerisinde beşinci, dünyadaki 21 bin üniversite arasında da 740. sırada yer aldığı belirtildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi olduğunu belirterek, Türkiye'de ilk beşte olmalarının gurur verici olduğunu vurguladı.

Türkiye'de birinciliği İstanbul Üniversitesi, ikinciliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi, üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, dördüncülüğü ise Ankara Üniversitesi'nin elde ettiği  kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber