Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Mart 2018 - 11:13 Yorum: 0

PAÜ kampüsünde renkli Nevruz kutlaması

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntüler ortaya...

PAÜ kampüsünde renkli Nevruz kutlaması

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntüler ortaya çıktı.

Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü'nde düzenlenen Nevruz etkinlikleri, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ önderliğindeki kortele başladı. Korteje çok sayıda öğrenci ile birlikte mehteran takımı ve atlı alpler katılım gösterdi. PAÜ Rektörlüğü önünde yapılan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tüm şehitlerimiz için okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Geleneksel Nevruz duası yapılmasının ardından, protokol üyelerinin katılımı ile Nevruz ateşi yakıldı. Yakılan ateşin ardından protokol üyeleri demir dövme geleneğini yerine getirdi. Etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi'nin Mehter Takımı'nın marş dinletisi ardından Öğretim Görevlisi Ramazan Teğiz'in önderliğinde PAÜ Halk Oyunları Topluluğu'nun halk oyunları gösterisiyle devam etti. Mehter Marşları eşliğinde atlı alplerin gösterileri, konser, yumurta boyama, çuvalla yumurta taşıma, halat çekme gibi etkinlik alanında düzenlenen yarışmalarla öğrenciler Nevruz Bayramı'nı doyasıya kutladı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Nevruzun eski gelenlerimizden biri olduğunu ifade ederek aynı zamanda doğanın yeniden dirilişini simgelediğini dile getirdi. Nevruzun ayrıca, Türk Milleti'nin yeniden uyanışının, birliğinin, kardeşliğinin simgesi olduğunu belirterek, bu birliğin bundan sonra da bozulmamasını temenni etti.

PAÜ kampüsünde renkli Nevruz kutlaması

PAÜ kampüsünde renkli Nevruz kutlaması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber