Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Pazarcı kadınlardan Dünya Kadınlar Günü mesajları

Yirmi yıldır pazarcılık yapan 57 yaşındaki Necmiye Curum: "Evimize, eşimize yardımcı olmak için pazarlara geliyoruz. İşi gücü yapıp bir de eşimden dayak yersem o zaman onun bir kıymeti kalır mı"

Pazarcı kadınlardan Dünya Kadınlar Günü mesajları

SİNOP (AA) - Sinop'un Gelincik Mahallesi'ndeki pazar yerinde sebze ve meyve satan kadınlar, kadınlara şiddet değil sevgi ve şefkat gösterilmesini istedi.

Dört çocuk annesi 55 yaşındaki Yurdagül Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün iyi geçmesini dileyerek, "Kadınları ezmesinler, incitmesinler, kadınlara şiddet yapmasınlar. Biz kadınız, kimseye el kaldırmayız, kimseyi incitmeyiz, kimseye kötü söz söylemeyiz. Her ne derlerse 'boynumuz kıldan ince' der dururuz" dedi.

Yirmi yıldır pazarcılık yapan 57 yaşındaki Necmiye Curum ise "Biz de buralarda mücadele veriyoruz. Evimize, eşimize yardımcı olmak için pazarlara geliyoruz. İşi gücü yapıp bir de eşimden dayak yersem o zaman onun bir kıymeti kalır mı" diye konuştu.

Pazarcılık yaparak evine destek sağladığını belirten 72 yaşındaki Vahide Bostan da "Oğlum işsiz, evime pazarcılık yaparak destek sağlamaya çalışıyorum. İnşallah işe girer" ifadesini kullandı.

Pazarda çaycılık yapan 43 yaşındaki Nezahat Karabaş, "Evime destek amaçlı çay satıyorum. Dünya Kadınlar Günü olduğundan bile haberim yok. Benim televizyonum çalışmıyor. Herkes mutlu, sağlıklı olsun. Hanımlar bol kazanç elde etsin. Kötü şeyler olmasın. Bayanlara hürmet olsun istiyorum" dedi. 

Öte yandan bazı sivil toplum örgütleri üyeleri, pazarcılık ve alışveriş yapan kadınlara karanfil verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber