Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...
Sami Er
Yerel 29 Mart 2020 - 14:03 Yorum: 0

Pazarlara korona ayarı

Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye genelinde semt pazarları artık saat 19.00'a kadar açık kalacak.

Pazarlara korona ayarı

Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye genelinde semt pazarları artık saat 19.00'a kadar açık kalacak. Pazarda ise sadece meyve, sebze ve gıda ürünleri satanlar tezgah açacak. İnegöl'de kurulan semt pazarına vatandaşlar sabahın erken saatlerinde giderek alışverişlerini yaptı. Zaman zaman yoğunluğun olduğu pazarda tezgahlarda 1 metre mesafe ayarının streçlerle yapıldığı görüldü.

Pazarda sadece sebze, meyve ve gıda ürünleri satanlar tezgah açıyor. Pazarlarda en çok satılan ürünler ise C vitamini olan ürünler. Konuyla ilgili açıklama yapan pazarcı esnafı, "Sağlığımız için yapmak zorunda olduğumuz şeyleri yapıyoruz. İşlerimizde düşüş var, ama insanlar yemek zorunda olduğu için alışverişe çıkıyorlar. Elimizden geldiğince dikkat ediyoruz. Eldivensiz çalışmıyoruz. Biraz da insanların bize yardım etmesi gerekiyor bu konuda. Fiyatlar şu an aynı, önceden nasılsa yine aynı, herhangi bir değişiklik yok. Sadece limonda biraz artış var, en çok limon alıyorlar. Eldivenlerimizi taktık, aramızda birer ikişer metre boşluk bıraktık. Eskisi gibi insanlar pazarlara çıkmıyor Akşam 7'ye kadar açık olması bizim için iyi oldu. erkenden evimize gideceğiz. Değişiklik illa var, insanlar dışarı çıkmaya korktukları için pazarlar tenhalaştı. Yaşlılarımız zaten çıkamıyor. Buranın genellemesi yaşlı kesim olduğu için iş gençlere kalıyor. İşlerde düşme var. Mesafe konusu çok doğru bir şey. Eldivenle artık iş yapıyoruz. Zaten eldivenle de daha iyi oluyor" dedi.

Pazara alışverişe gelen vatandaşlar ise, "Ürünlerin güzelliğine, satıcının daha titiz davranmasına, fazla kurcalanmayan meyve ve sebzelere dikkat ediyoruz. Mesafeye dikkat ediyoruz. İnsanlara yaklaşmamaya dikkat ediyoruz. Daha boş yerlere gitmeye çalışıyoruz. Korona virüsünden sonra daha çok C vitamini olan ürünleri almaya çalışıyorum. Fiyatlar normal" dediler.

Pazarlara korona ayarı

Pazarlara korona ayarı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber