Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Kasım 2014 - 12:03 Yorum: 0

Pazaryeri'nde "Çilekçilik" projesi

Pazaryeri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce "Çilekçilik" projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Pazaryeri'nde 'Çilekçilik' projesi

BİLECİK (AA) - Pazaryeri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce "Çilekçilik" projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, Müdürlük Toplantı Salonu'nda, Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Sezgin ve çiftçiler ile personelin katıldığı toplantıda, 21 dekar alanda uygulanan çilekçilik projesi hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında ekilen alanlarda kaliteli çilek yetiştirildiğini anlatan Yoldaş, "Önümüzdeki sezon projenin kapsamını geliştireceğiz. 100 dekar alana çıkarmayı hedefledik ve şu ana kadar çilek ekimi için 50 çiftçi 65 dekar alan için kayıt yaptırdı" dedi.

Kaymakam Vekili Apaydın da tarımında yeni alternatiflerin denenmesi gerektiğini vurgulayarak, hazırlanan çilek projesine çiftçilerin daha duyarlı davranmalarını, zamanla tarım alanında yeni bir pazar oluşacağını belirtti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber