Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

Pazaryeri'nde "Malçlı çilek" projesi

Pazaryeri Kaymakamlığı'nca hazırlanan "Malçlı çilek bahçesi" projesi kapsamında toplantı düzenlendi

Pazaryeri'nde 'Malçlı çilek' projesi

BİLECİK (AA) - Pazaryeri Kaymakamlığı'nca hazırlanan "Malçlı çilek bahçesi" projesi kapsamında toplantı düzenlendi.

Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bilecik Orman İşletme Müdürü Oktay Ayatay, ORKÖY Şube Müdürü Ali Han Aydın ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş ve diğer yetkilerin katıldığı toplantıda, ilçenin ismiyle anılacak projeyi hayata geçirmek istediklerini söyledi.

2014 yılında 21 dekarda denenen çilek ekiminden beklenenin üstünde kaliteli verim aldıklarını anlatan Apaydın, "2015 yılında 98 dekar alanda ekim yapacağız. Bu konuda Orman Bakanlığını kırsal alanda gelişme destek fonundan destek kredisi istedik. Çiftçilere kısmı hibe yoluyla destek verdikleri taktirde, bölgede "yediveren" tabir edilen kaliteli çileği yetiştirebilecekler. Böylece diğer boş alanlarında işletilmesine teşvik olacaktır" dedi.

Coşkun, bakanlığın 4 ana prensibi korumak, geliştirmek, uygulamak ve kırsal alanda kalkınmayı sağlamak olduğunu, hazırlanan projenin yerinde ve verimli olacağını belirterek, ORKÖY kapsamında yeterli desteği ve krediyi sağlayacaklarını bildirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber