Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

Pazaryeri'ndeki çiftçiler bilgilendirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Pazaryeri'ndeki çiftçiler bilgilendirildi

BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, Kaymakam vekili Kadir Apaydın, Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürü Alihan Aydın, Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar, daire müdürleri ve il genel meclis üyeleri ile çiftçiler katıldı.

Apaydın, merkez ve köylerde çilek yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilere hazırlanan projenin, ülke genelinde uygulanabilecek avantajlı imkanlar sunduğunu belirterek, çiftçilerin projeye sahip çıkmalarını istedi.

Yalçın da ilçenin tarımsal potansiyelinin hazırlanan projelerle arttırılması gerektiğini ifade etti.

Yıldız, uygulanacak projede çiftçilerin daha duyarlı davranmalarını isteyerek, zamanla tarım alanında kentte yeni bir pazar olacağını bildirdi.

Aydın ise hazırlanan proje için köylerde yaşayan bayan çiftçilere yaklaşık 2 bin lira mikro kredi kullandırılacağını, bunun yüzde 20'sinin hibe olarak verileceğini, geriye kalan bin 600 lira kısmının yılda 3 eşit taksitle tahsil edileceğini anlattı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber