Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 14:53 Yorum: 0

Pedal Çevirerek Kadın Kanserlerine Dikkat Çekmeye Çalışıyorlar

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bisiklet turu etkinliği ile özellikle kadınlarda görülen meme,...

Pedal Çevirerek Kadın Kanserlerine Dikkat Çekmeye Çalışıyorlar

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bisiklet turu etkinliği ile özellikle kadınlarda görülen meme, rahim ağzı ve kolon kanserlerine dikkat çekmek amacıyla 20 bisikletli Ankara'dan yola çıktı. 3 gündür yolda olan bisikletli grup Düzce'ye geldi ve düzenlenen etkinliklere katıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı, kadınlarda görülen kanserlere dikkat çekme amacıyla bisiklet turu düzenlendi. Sağlık Bakanlığı'nda görevli olan ve bisiklet dalında Avrupa'da başarısı elde etmiş bisikletliler Ankara'dan yola çıkarak İstanbul'a kadar bisiklet sürecekler. Ekip Avrupa'dan gelen bisikletli grupla buluşarak 15 Mayıs'ta Boğaziçi Köprüsü'nü geçecekler. 3 gündür yolda olan bisikletli ekipler İstanbul'a gitmeden önce Düzce'ye ulaştı. Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinliğe katılan bisikletli grup burada kurulan stantları gezdi ve kanserde erken teşhisin önemine dair vatandaşlara bilgiler verdiler.

Bisikletli grupta bulunan Sağlık Bakanlığı Sportif Danışmanı Salih Yağızat, kansere dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek "Turumuza Ankara'dan başladık. İstanbul'da ayın 14'ünde İpsala'dan gelecek bir ekip var. Bir yandan da onlar yola çıktılar. 15 Mayıs'ta Yıldız Teknik Üniversitesi'nde toplanarak Boğaziçi Köprüsünü geçeceğiz. Kanserde farkındalık oluşturmak için çalışıyoruz. Bugün hareketsiz yaşam bir çok hastalığa neden oluyor. Hastanelere düşmeden hastalığı önceden belirleyip tedbirlerini önceden alarak tedavi sürecini başlatmak gerekiyor. Günde en az 10 bin adım atmamız gerekiyor. En azından yediğimizi eritmemiz gerekiyor. 3 gündür yoldayız. İnsanların bize tepkileri oldukça güzel. Girdiğimiz şehirlerde bisikletliler bizleri karşılıyor. Amacına ulaştığına inanıyorum" dedi.

Düzce İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahir Arslan ise özellikle kadınların ücretsiz kanser taramalarından yararlanmaları gerektiğine dikkat çekerek "Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlik kapsamında arkadaşlarımız Düzce'ye geldiler. Kadın kanserleri açısından farkındalık oluşturmak için Avrupa'dan Ankara'dan bisikletli ekipler 15 Mayıs'ta Boğaziçi Köprüsü'nde buluşacaklar. Kanser Daire Başkanımızın aynı zamanda Jinekoloji ve Onkolojinin Avrupa Başkanı olması nedeni ile Avrupa'ya açılan bir etkinlik. Kadın kanserleri ile ilgili farkındalığın arttırılması isteniyor. Yaklaşık 20 bisikletli arkadaşımız buradalar. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu etkinliğe Anadolu Sağlık meslek lisesinden öğrencilerimiz ile katıldı. Sağlıklı yaşam araçlarımız var. Bu araçlarla köylerde ilçelerde her yerde kanser farkındalığı olsun halk sağlığını ilgilendiren her konuda çalışmalarımız olacak. Biz geçmiş dönemden beridir yaptığımız taramalarla farkındalığı arttırmak istiyoruz. Kolon kanseri, meme kanser, rahim ağzı kanseri taramaları ücretsiz. Vatandaşlarımızın hepsinin ücretsiz faydalanmasını istiyoruz. Özellikle kadın kanserlerinde kanser oranlarının 4'tye 1'i meme kanseri. Mutlaka kanser erken teşhis merkezlerine başvurmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bisikletli ekip kurulan stantları geziler ve çeşitli hediyeler verdiler. Sağlık Bakanlığı Bisiklet Ekibi hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra İstanbul'a doğru yola çıktılar. ,

Pedal Çevirerek Kadın Kanserlerine Dikkat Çekmeye Çalışıyorlar

Pedal Çevirerek Kadın Kanserlerine Dikkat Çekmeye Çalışıyorlar

Pedal Çevirerek Kadın Kanserlerine Dikkat Çekmeye Çalışıyorlar

Pedal Çevirerek Kadın Kanserlerine Dikkat Çekmeye Çalışıyorlar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber