Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 11:18 Yorum: 0

Pehlivanlar Kızıldağ’da altın kemer için güreşecek

Adana'nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 531'incisi organize edilen Kızıldağ Karakucak Güreşleri 20-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Pehlivanlar Kızıldağ’da altın kemer için güreşecek

Adana'nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 531'incisi organize edilen Kızıldağ Karakucak Güreşleri 20-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi'nin birlikte organize ettiği güreş şöleninde Mustafa Yıldızdoğan ve Yeşim Köksal da konser verecek. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin ünlü pehlivanlarının altın kemer için mücadele vereceği güreşlere tüm hemşehrilerini davet edip, belediye otobüslerinin ücretsiz ulaşım sağlayacağını duyurdu.

Altın kemer ve toplam 71 bin lira para ödülü

531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 1666 rakımlı Kızıldağ Yaylası'ndaki Aytaç Durak Spor Kompleksi'nde yapılacak. Büyükler, Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde gerçekleştirilecek güreşlerde toplam 71 bin lira para ödülü verilecek. Güreşlerde şampiyon olan başpehlivan 10 bin liralık para ödülünün yanı sıra 520 gram ağırlığında 22 ayar altın kemeri de beline takacak. Karakucak Talimnamesine göre yapılacak güreşlerde lisanslı hakemler görev yapacak.

İlk gün renkli etkinlikler ve halk konserleri

531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin açılışı 20 Ağustos günü saat 14.00'da gerçekleştirilecek. Protokol konuşmalarının ardından izcilik kampı, okçuluk ve paraşüt gösterileri açılış programını renklendirecek. Mehteran yürüyüşü ile devam edecek açılış etkinliklerinin devamındaki ücretsiz halk konserinde ünlü şarkıcılar Mustafa Yıldızdoğan ve Yeşim Köksal sahne alacak. 21 Ağustos'ta ise saat 10.00'dan itibaren pehlivanlar er meydanında mücadele verecek. Güreşler devam ederken, Kızıldağ'ın 531'nci Güreş Ağası da seçilecek. Saat 18.30'da tamamlanması planlanan güreşlerde şampiyon sporcuların ödülleri törenle verilecek.

Kızıldağ'a ücretsiz otobüs

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin dört bir yanından ünlü pehlivanların katılacağı 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ni izlemek isteyen Adanalıların ulaşımı için belediye otobüslerinin ücretsiz sefer yapacağını belirtti. Başkan Sözlü, belediye otobüslerinin 21 Ağustos günü saat 07.00'dan itibaren Uğur Mumcu Meydanı'ndan hareket edeceğini, saat 08.00'dan itibaren de Karaisalı'dan belediye otobüslerinin Kızıldağ'a ulaşım sağlayacağını duyurdu.

Adanalı hemşehrilerini Kızıldağ'daki güreş şölenine davet eden Başkan Sözlü, "Kızıldağ Karakucak Güreşleri, Edirne'deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri gibi köklü bir tarihe sahip. Bu kültür mirasımıza sahip çıkmak, Türk güreşini Adana'da yaşatmak ve yüceltmekten büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber