Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı
Yerel 11 Mayıs 2016 - 18:58 Yorum: 0

Pehlivanlar SAÜ’de Yarışacak

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi sürdürülebilir spor örneği yeni nesillere aktarabilmek hedefi ile bu yıl ilk kez "Hayde Bre Yağlı Güreşleri"...

Pehlivanlar SAÜ’de Yarışacak

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi sürdürülebilir spor örneği yeni nesillere aktarabilmek hedefi ile bu yıl ilk kez "Hayde Bre Yağlı Güreşleri" etkinliği düzenleyecek.

Spor Yöneticiliği Bölümü Spor Etkinlik Yönetimi öğrencileri tarafından düzenleyeceği etkinlik 12 Mayıs Perşembe günü Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampusü'nde yer alan helikopter pistinin yanındaki çim alanda gerçekleştirilecek. Sakarya Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümü yeni bir etkinliğe imza atıyor. Asırlara meydan okuyan ata sporumuz yağlı güreşler Sakarya Üniversitesine geliyor. Tam 16 yağlı güreş pehlivanı hünerlerini sergilemek için çimlere çıkıyor. Üniversite kampüsü helikopter pistinin yanındaki çim alanda gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılımın yüksek olması bekleniyor.

Saat 12'de başlayacak yağlı güreş müsabakaları güreş geleneğine uygun olarak yapılacak. Davul-zurna eşliğinde cazgırın pehlivanları er meydanına daveti ile başlayacak olan etkinliğin kusursuz olması için uğraşan Spor Etkinlik Yönetimi öğrencileri bu proje ile bir ilki gerçekleştirmiş olacaklar. Yağlı güreş sonrası katılımcılara da etkinlik sorumluları yemek ve tatlı ikramında bulunacaklar.

Etkinlik sorumlusu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İlayda Gülseren Demir, geleneksel sporlara önem verdiklerini belirterek "Günümüzün ihtiyaçlarının gelecek kuşakların ihtiyaçlarını sağlama yeteneklerinin engellenmeden karşılanması anlamına gelen sürdürülebilirlik olgusu, bu yönüyle ele alındığında, sporda kendini, spor, spora katılım ve spor mekânlarının sürdürülebilirliği olarak göstermektedir. Biz de öğrencilerimizle birlikte bu anlamı herkesle paylaşmayı amaç edindik. Bu topraklara özgü olan bir spor dalı olarak yağlı güreşler atalarımızdan geleceğimize sürdürülebilir bir mirastır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber