Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 31 Temmuz 2014 - 14:11 Yorum: 0

Pektemek, yeni sezona umutlu başladı

Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Hollanda'nın Feyenoord takımını 2-1 yendiği maçta takımının ilk golünü atan Mustafa Pektemek, yeni sezona umutlu bir başlangıç yaptı.

Pektemek, yeni sezona umutlu başladı

Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Hollanda'nın Feyenoord takımını 2-1 mağlup ettiği maçta takımının ilk golünü atan Mustafa Pektemek, yeni sezona umutlu bir başlangıç yaptı.

Siyah-beyazlı takıma geldiği günden bu yana istediği performansı sergilemeyen tecrübeli oyuncu, yeni sezon öncesi ortaya koyduğu performansla taraftarlarını sevindirdi.

Sakatlığı itibarı ile bilhassa son 2 sezonda beklenen performansı gösteremeyen Mustafa Pektemek, hazırlık maçlarındaki formunu sezonun ilk resmi maçına da taşımasını bildi.

 

İlk sezonunda iyiydi

Beşiktaş'a 2011-2012'de transfer olan golcü oyuncu, beklentilere yakın bir görüntü ortaya koydu. 

Bu devirde 30 lig mücadelesinde sahaya çıkan Mustafa, şu ana dek siyah-beyazlı takımdaki en skorer sezonunu yaşadı. 8 defa rakip fileleri havalandıran tecrübeli futbolcu, 7 defa de UEFA Avrupa Ligi'nde vazife aldı. Takımının Stoke City ile yaptığı ve 3-1 kazandığı karşılaşmada Mustafa 1 gol sevinci yaşadı.

Kabusu sakatlıklar

Mustafa Pektemek'in son iki sezondaki en büyük kabusu ise sakatlıklar oldu.

2012-2013'te ilk iki maçta forma giyen siyah-beyazlı oyuncu, ilk yarının kalan karşılaşmalarında sakatlığı itibarı ile yer alamadı. İkinci yarıda bu nedenle 8 mücadeleyi kaçıran tecrübeli golcü, Süper Lig'de toplamda 9 maçta vazife alabildi ve 2 gol attı. 

Geçirdiği uzun sakatlığın etkilerini geçen sezon da üzerinden atamayan Mustafa, 22 lig mücadelesinde oynayıp yalnızca 3 defa gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı oyuncu, takımının UEFA Avrupa Ligi ön eleme mücadelesinde Norveç'in Tromsö ile oynadığı karşılaşmaları ise gene sakatlığı itibarı ile kaçırdı.

Bu kez formda geliyor 

Golcü oyuncu, yeni sezona ise değişik bir görüntüyle girmeye hazırlanıyor.

Hazırlık maçlarında form tutan Mustafa Pektemek, bu görüntüsünü sezonun ilk resmi mücadelesine de taşımayı bildi. Beşiktaş, hazırlık maçlarında 13 gol atarken, bu gollerin 5'ini son 2 sezonda çok verim alamadığı Mustafa Pektemek ile kaydetti. Almanya'daki Verl maçında takımının 3 golünü atan siyah-beyazlı futbolcu, Hereford United ve Oostende karşılaşmalarında da gol sevinci yaşadı.

Mustafa Pektemek, son şekilde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Feyenoord karşısında deplasmanda alınan 2-1'lik galibiyette ilk golü takımına kazanırdı. Tecrübeli oyuncu, bu golle Avrupa kupalarında uzun süreli gol hasretini de sonlandırmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'de takımına 13 gol kazandıran tecrübeli oyuncu, Avrupa kupalarında ise siyah-beyazlı formayla ikinci defa gol sevinci yaşadı.

ETİKETLER: Pektemek , yeni , sezona , umutlu , başladı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber