Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 24 Haziran 2016 - 12:18 Yorum: 0

’Pembe Oda’ Sanığına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Cinayetten hükümlü bulunduğu Sivas E Tipi Cezaevi'nde, kendisini ziyarete gelen 29 yaşındaki eşi Leyla Avcı'yı "pembe odada" meyve bıçağıyla öldüren...

’Pembe Oda’ Sanığına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Cinayetten hükümlü bulunduğu Sivas E Tipi Cezaevi'nde, kendisini ziyarete gelen 29 yaşındaki eşi Leyla Avcı'yı "pembe odada" meyve bıçağıyla öldüren 29 yaşındaki Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sivas E Tipi Cezaevi'ne 2013'ten beri tutuklu bulunan Metin Avcı, Elazığ'da yaşayan ve 19 Mart 2015 tarihinde kendisini ziyarete gelen eşi Leyla Avcı ile eşlerin özel görüşebildiği "pembe oda" olarak nitelendirilen odada görüştü. Metin Avcı, iddiaya göre eşi Leyla Avcı'nın amcasının oğlu Engin Avcı'yla kendi rızasıyla birlikte olduğunu itiraf etmesi üzerine, eşinin boğazını 3 santimlik meyve bıçağıyla keserek öldürdü. Metin Avcı hakkında TCK 82/1d maddesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın 9'uncu duruşması bugün Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık Metin Avcı duruşmaya, tutuklu bulunduğu Elazığ E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Sanık Metin Avcı, bir önceki duruşmada eşinin internette bulunan görüntülerini arkadaşı Ferdi Yamuklu ile birlikte izlediğini önü sürerek ifadesinin alınmasını istemişti. Mahkeme heyeti, Ferdi Yamuklu'nun dinlendiğini belirterek ifadesinde, "Metin Avcı'yı aynı mahallede oturduğumuz için tanıyorum. Olaylardan haberim yok, ben o sırada cezaevindeydim" dediğini söyledi. Sanık Avcı ise Ferdi Yamuklu'nun beyanlarını kabul etmediğini ve korktuğu için olanları anlatamadığını iddia etti.

Sanık Avcı daha sonra önceki savunmasını tekrarlayarak, "Eşimi seviyordum. Görüntülerini izlediğim için ve pembe odada kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söylemesi üzerine vicdanen rahatsız olduğum için öldürdüm" dedi. Mahkeme heyeti daha sonra Avcı'ya iddia makamının kendisi için ağırlaştırılmış müebbet cezası istediğini belirterek son sözlerini sordu. Bunun üzerine Avcı, "Öldürmek istemezdim. Bana olayları anlatınca kendimi kaybettim. Eşimi seviyordum" dedi.

İNDİRİM UYGULANMADI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

Mahkeme heyeti daha sonra Sanık Avcı'ya resmi nikahlı eşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca mahkeme başkanı, Sanık Avcı'ya daha önceden mahkumiyetinin bulunması nedeniyle TCK'nın 58'inci maddesince tekerrür hükümlerinin uygulanmasını karar vererek cezasında indirim uygulamadı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber