Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Temmuz 2017 - 09:48 Yorum: 0

Pendik, “Özgür Kudüs” için meydanlarda

Pendik Belediyesi,İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'yı abluka altına almasını protesto etti.

Pendik, “Özgür Kudüs” için meydanlarda

Pendik Belediyesi,İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'yı abluka altına almasını protesto etti. Gazipaşa Meydanı'nda toplanan yüzlerce vatandaş İsrail devletine tepki gösterdi.

Pendik Gazipaşa Meydanı, 15 Temmuz nöbetlerinden sonra bu kez "Özgür Kudüs" için dolup taştı. Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen "Özgür Kudüs" programı, Gazipaşa Meydanı'nda Pendiklileri bir araya getirdi. Ellerine Türkiye ile Filistin bayrağı alan vatandaşlar, Mescid-i Aksa'yı abluka altına alan İsrail yönetimine tepki göstererek protesto etti.

"Özgür Kudüs" programına Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in yanı sıra, Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Filistinli milletvekili konuşmacı olarak katıldı.

Kudüs özgür olana kadar nöbetlerini sürdüreceklerini söyleyen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "Biz biliyoruz ki Filistin davası, Kudüs davası, Mescid-i Aksa davası ümmetin en büyük davalarından biri. Tabi bu davaya sessiz kalmak en büyük duyarsızlıktır. Bugüne kadar İsrail, Müslümanların sessiz kalışından bu konuyla ilgili sessiz kalıştan dolayı maalesef adım adım Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı işgal ediyor. Biz bugün bu meydanda bu işe karşı duyarsız olmadığımızı sonuna kadar bu konuda vicdanın, ümmetin çığlığını en yüksek şekilde haykıracağımızı bu meydanda ifade etmek için bu gece Pendik'te bir aradayız" diye konuştu.

"15 Temmuz'da bu millet büyük bir direniş gösterdi" diyen Başkan Şahin, "Onun arkasından nöbetlerle bütün dünyaya göstermişse şimdi biz de bugün bu meydanda Pendik halkı olarak Mescid-i Aksa konusunda hassas olduğumuzu Mescid-i Aksa hür oluncaya kadar nöbetimizi haykırmak için bir aradayız. Bugün Pendik'te, Pendik halkı olarak bir ümmet, bir Müslüman şuurunu ortaya koymak için Mescid-i Aksa meselesine duyarsız kalmayacağımızı duyurmak için bir aradayız" dedi.

Pendik, “Özgür Kudüs” için meydanlarda

Pendik, “Özgür Kudüs” için meydanlarda

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber