Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Kasım 2014 - 15:33 Yorum: 0

Pendikspor-Yeni Malatyaspor maçındaki gerginlik

Malatya'daki spor kuruluşlarının temsilcileri, maçta yaşananları ortak bildiriyle kınadı

Pendikspor-Yeni Malatyaspor maçındaki gerginlik

MALATYA  - Malatya'daki spor kuruluşlarının temsilcileri, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan Pendikspor-Yeni Malatyaspor maçında yaşananları ortak bildiriyle kınadı.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği, Anadolu Spor Gazetecileri Malatya Şubesi, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Malatya Şubesi, Malatyaspor Taraftarlar Derneği, 44 Malatyaspor, Malatya Yeşilyurtspor ve 1932 Malatyagücü kulüpleri, Busabah, Malatyasöz ve Net Haber gazeteleri ile Türkiyem, Vuslat, Güneş ve Malatya televizyonlarının yöneticilerinin imzasının bulunduğu bildiride, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor'un haklarının korunması gerektiği belirtildi.

Takımın kent için önemi ve marka değerinin büyük olduğu vurgulanan bildiride, takımın Malatyalıları tek çatı altında birleştirdiği ifade edildi

Malatyaspor'un şampiyonluk mücadelesi verdiği günlerde takımın önünün belirli çevrelerce kesilmek istendiği belirtilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Malatya'da sporun tüm unsurları olarak bugün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başta olmak üzere tüm Türk spor kamuoyunu en açık şekilde uyardığımızı, hakkımızı her alanda savunacağımızı ve kimsenin bizi sabır testinden geçirmemesi gerektiğini önemle belirtiriz. Malatya takımlarının maçlarında yapılan hakem hatalarının artık tesadüf olmadığına inandığımızı ve rakip takımların suçlayıcı açıklamalarını en ağır şekliyle kınadığımızı Malatya spor camiasının sesi olarak haykırmak isteriz. Malatyamıza hak ettiği şampiyonluğu yaşatacaklarına inancımızı hiçbir zaman yitirmediğimiz yönetim kurulumuzla, teknik heyetimizle ve futbolcularımızla omuz omuza yürüyüşümüz devam edecektir."

Malatya'daki yetkililerin de bu süreçte daha aktif rol almaları gerektiği kaydedilen bildiride, "Malatya, hiçbir zaman sahipsiz değildir ve olmamalıdır. Sporun 'Kuvvetler Birliği' olarak, şehrimizin ileri gelenlerinden beklentimiz Malatyaspor ve diğer takımlarımız için her türlü lobi ve destek girişimlerine bir an önce başlamalarıdır" ifadesi kullanıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber