Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...
Ekonomi 06 Ağustos 2020 - 11:58 Yorum: 0

Perakende güven endeksi Temmuz ayında toparlandı

TEPAV Perakende Güven Endeksi, Temmuz ayında bir önceki aya göre 5,9 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 3,0 puan arttı.

Perakende güven endeksi Temmuz ayında toparlandı

TEPAV Perakende Güven Endeksi, Temmuz ayında bir önceki aya göre 5,9 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 3,0 puan arttı.

TEPAV Perakende Güven Endeksinin 127'nci sayısı yayımlandı. TEPAV Perakende Güven Endeksi (TEPE), Temmuz 2020'de bir önceki aya göre 5,9 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 3,0 puan arttı. Perakende güveninin artışında geçtiğimiz 3 ayda işlerin durumu ve gelecek 3 ayda satış beklentisi göstergelerindeki iyileşme etkili oldu. "Elektrikli ev aletleri, radyo ve televizyonlar" sektörü, temmuz ayında da perakende güveni en fazla artan sektör oldu. Perakende güveninde Türkiye, geçen yıla göre AB-27 ve Euro Bölgesi'nden daha iyi performans sergiledi. TEPE değerinin geçen aya ve geçen yıla göre artışında, geçtiğimiz 3 ayda işlerin durumu ve gelecek 3 ayda satış beklentisi göstergelerindeki iyileşme etkili oldu.

Perakendecilerin satış beklentisi arttı

Önümüzdeki 3 aya ilişkin satış beklentilerinin denge değeri Temmuz 2020'de -9,2 puan oldu. Buna göre önümüzdeki 3 aya ilişkin satış beklentileri, bir önceki aya göre 3,5 puan, bir önceki yılın aynı ayına göre 14,4 puan arttı.

Temmuz 2020'de TEPE anketi katılımcılarının yüzde 29,5'i önümüzdeki 3 ayda işlerinde iyileşme beklerken, yüzde 41,3'ü işlerinde kötüleşme beklediğini belirtti. İşlerinde bir değişiklik beklemeyenlerin oranı ise, yüzde 29,1 oldu.

İşlerin durumu geçen aya ve geçen yıla kıyasla arttı

İşlerin geçen yılın aynı dönemine göre durumu, Temmuz 2020'de -39,2 puan değerini alarak, Haziran 2020'ye göre 16,3 puan, Temmuz 2019'a göre ise 6,2 puan arttı.

Temmuz 2020'de TEPE anketi katılımcılarının yüzde 17,9'u geçen yılın aynı dönemine göre işlerinde artış olduğunu belirtirken, işlerinde düşüş olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 57,1 olarak belirlendi. Geçen yıla göre işlerinde bir değişiklik olmadığını belirtenlerin oranı ise, yüzde 25,0 oldu.

Perakende güveni en çok "elektrikli ev aletleri, radyo ve televizyonlar" sektöründe arttı

Perakende güvenine alt sektörler itibarıyla bakıldığında Temmuz 2020'de, geçen yılın aynı dönemine göre "elektrikli ev aletleri, radyo ve televizyonlar', "mobilya, aydınlatma ekipmanı ve ev içi kullanım ürünleri', "birden fazla türde ürün satan bakkal, market ve büyük mağazalar" ve "diğer (akaryakıt istasyonu, eczane, parfümeri, nalbur, züccaciye, kırtasiye, vb.)" sektörlerinde artış, "tekstil, hazır giyim ve ayakkabı', "yiyecek, içecek ve tütün ürünleri" ve "motorlu taşıtlar" sektörlerinde azalış görüldü. "Elektrikli ev aletleri, radyo ve televizyonlar', "mobilya, aydınlatma ekipmanı ve ev içi kullanım ürünleri', "birden fazla türde ürün satan bakkal, market ve büyük mağazalar" ve "diğer (akaryakıt istasyonu, eczane, parfümeri, nalbur, züccaciye, kırtasiye, vb.)" sektörleri ortalama değişimin üzerinde değer alırken, "tekstil, hazır giyim ve ayakkabı", "yiyecek, içecek ve tütün ürünleri" ve "motorlu taşıtlar" sektörleri ortalama değişimin altında değer aldı. Perakende güveni en fazla "motorlu taşıtlar" sektöründe azaldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber