Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 15 Aralık 2017 - 11:43 Yorum: 0

Perakende ritmini Yerel Marketler Fuarı’nda buldu

Yerli Marketler Fuarı "Ritim ve Çeşitlilik" temasıyla bu yıl 3'üncü kez düzenlendi.

Perakende ritmini Yerel Marketler Fuarı’nda buldu

Yerli Marketler Fuarı "Ritim ve Çeşitlilik" temasıyla bu yıl 3'üncü kez düzenlendi.

Bu yılın teması "Ritim ve Çeşitlilik" olarak belirlenen Yerli Marketler Fuarı perakendenin dinamik ritmini zengin çeşitliliğiyle bir araya getiren bir platform sağlandı. 46 firmanın katıldığı fuar, tüm yerli ve yerel tedarikçiler ile perakendecilerin bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunduğu bir etkinlik oldu.

Fuarın kapanışında değerlendirmelerde bulunan İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Özen Grup İcra Kurulu Başkanı Cemal Özen, rakamlarla Türkiye ekonomisi ve perakende sektörünü anlattı. Özen, ekonomide görülen büyümenin sektörde de karşılığını bulduğunu belirtti.

Yerli marketlerin Türkiye genelinde 3 bin 738 şube ile hizmet verdiğinden ve bunun bin 509'unun İstanbul PERDER çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Cemal Özen, "Tüm Türkiye nüfusu içinde her bin kişiden 1'i yerel marketlerde çalışıyor, rakip formatlara göre mağaza sayılarımızın daha az olmasına rağmen istihdama katkımız çok daha fazla, buna karşılık beklediğimiz tek şey adil bir rekabet ortamının sağlanması. Örneğin bir çok farklı ürüne raflarımızda yer verdiğimiz tedarik ortaklarımızdan beklentilerimiz, rakiplerimizde satılan aynı ürünün aynı gramajlısını bizlere de aynı fiyattan satabilme imkanını sağlayabilmeleridir. Öte yandan, sektörümüz ile ilgili mevzuat değişiklikleri konusunda derneğimizin ve üyelerimizin de görüşlerinin alınmasını ve hassasiyetlerimize kulak verilmesini istiyoruz. Taleplerimizin karşılık bulması durumunda büyüyen ve gelişen Türkiye ekonomisine katkımızın artarak sürdürülebilirliğini sağlayabiliriz" dedi.

Cemal Özen konuşmasını, 2018 yılında da rekabetten vazgeçmeden ama bu rekabeti en verimli şekle getirebilmek için her yaptığımız işi nasıl daha iyiye en iyiye götürebileceğimizi planlayacağımız bir dönemin başlangıcı olması gerektiğini belirterek noktaladı.

Perakende ritmini Yerel Marketler Fuarı’nda buldu

Perakende ritmini Yerel Marketler Fuarı’nda buldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber