Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Spor 26 Temmuz 2016 - 16:38 Yorum: 0

Pereira: “Yarın olgun ve zeki olmalı, hata yapmamalıyız”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın oynayacakları Monaco maçı ile ilgili, "Bu turların anahtarı iyi konsantre olmak. Topa ne kadar fazla sahip...

Pereira: “Yarın olgun ve zeki olmalı, hata yapmamalıyız”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın oynayacakları Monaco maçı ile ilgili, "Bu turların anahtarı iyi konsantre olmak. Topa ne kadar fazla sahip olursak o kadar iyi. Takımız olgun olmalı yarın. Hata yapmamalıyız, yarın sahada zeki olmalıyız" dedi.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda yarın Fransa'nın Monaco takımı ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de, Teknik Direktör Vitor Pereira ve sarı-lacivertlilerin deneyimli stoperi Simon Kjaer, Ülker Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.

"İyi sonuç alacak kapasitede bir takımız"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, hırslı ve güçlü bir takımla oynayacaklarını belirterek, "Yarın bir Şampiyonlar Ligi maçına çıkacağız. İyi bir rakiple karşılaşacağız, hırslı bir takımla oynayacağız. Yarın konsantre olup iyi bir maç çıkarmalıyız. İyi bir rakiple oynayacağız ama biz de iyi bir ekibiz. Bu turda iyi bir sonuç alacak kalitede ve kapasitedeyiz" dedi.

"Tam takım 2 hafta çalışabildik"

Normal bir sezon öncesi hazırlık dönemi geçiremediklerini vurgulayan Pereira, "Türkiye Kupası finali oynadık, son maçı biz oynadık daha sonra tatile çıktık. Çok kısa zamanımız oldu, sonra da Euro 2016 başladı ve birçok oyuncu geç katıldı. Yarın 3 oyuncumuz cezalı durumda, bunun üzerine bir de 3 oyuncumuz sakat. Aynı zaman da 4 hafta hazırlandık, bu bile kısaydı. Tam takım çalıştığımız dönem 2 haftaya denk geliyor. Bunların hepsini bir araya getirdiğimiz zaman ideal süreyi bulamadık diyebiliriz. Bu şartlarda bile bu takımın maçı alacak gücü olduğunu düşünüyorum. Realist olmayı unutmamalıyız. Böyle mücadelelerde ufak hatalar her şeye mal olabilir. Bazen öyle anlar gelir ki her şey değişebilir" açıklamasında bulundu.

Van Persie ve Skrtel'ın sağlık durumu

Pereira, van Persie ve Skrtel'ın son durumu ile ilgili gelen soruya ise, "Şu anda sağlık ekibimizle tedavisi sürüyor. Ufak bir sakatlığı var ve yarın takımla birlikte olamayacak van Persie. Skterel için de; az zaman oldu aramıza katılalı. Bekleyelim görelim yarın oynayacak mı" diye cevap verdi.

"Bu sistemi daha önce oynattığım takımlarda da uyguladım"

"Bu takımın iki sistemi birden oynaması gerektiğini düşündüm" diyen Pereira, takım sistemi ile ilgili, "Türkiye liginin kendi yapısından dolayı bu kararı aldım. İki farklı sistem oynamamız gerektiğini düşündüm. Cebimizde alternatif bir sistem olması gerektiğini inandım. Daha önce de böyle oynattım çalıştırdığım takımları. Yeni bir şey değil benim için. Tam olarak oturabilmesi açısından zamana ihtiyacımız var. Takımın topa daha çok sahip olmasını, oyunu domine etmesini istiyorum. Bunlar çalışarak olacak şeyler, inşallah en iyi düzeye geleceğiz" şeklinde konuştu.

"Taraftarımız umarım yarın yanımızda olur"

"Bizim taraftarları fethedebilmemiz, onları kazanabilmemiz için sürekli maç kazanma zorunluluğumuz var" diyen Pereira, "Bu sadece Türkiye için geçerli bir durum değil. Taraftarlarım şunu bilsinler ki çok sayıda yeni oyuncumuz var ve kısa zamanda hazırlandık, umarım yarın yanımızda olurlar. Yeni oyuncularıma hoş geldin derler. Takımla olduklarını ve sezon sonuna kadar takımla olacakları göstereceklerdir. Biz çalışarak, hırslı bir şekilde onları mutlu edebilmek için çabamızı göstereceğiz. Buna odaklanarak çalışacağız. Onlara kupalar getirmek istiyoruz" diye konuştu.

"Anahtar iyi konsantre olmak"

Monaco'nun iyi savunma yapan bir takım olduğunu dile getiren Portekizli teknik adam, "Savunmada çok iyi organize oluyorlar. Topu kazandıklarında da hızlı oyuncularla kontra ataklar üretebiliyorlar. Bu iki maç her zaman hatalarla şekillenen maçlardır. Bu turların anahtarı iyi konsantre olmak. Kolay top kaybetmemeliyiz. Topa ne kadar fazla sahip olursak o kadar iyi. Geçişleri iyi yapmalıyız. Çok risk alamayız böyle bir eleme turunda. Önde haldır huldur basarsanız bu durum sizi hatalara sürükler. Takımız olgun olmalı yarın. Hata yapmamalıyız. İki maçın sonucunda belli olacak turun sahibi. Bunu bilerek sahada oyunumuzu göstermeliyiz. Şuan da çok hızlı oynayacak kapasitemiz de yok. Takımımız zeki olmalı yarın sahada" açıklamasında bulundu.

Kjaer: "Harika bir maç olacak"

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ise karşılaşma için sabırsızlandığını dile getirdi. Monaco karşılaşmasının kendileri için iyi bir hedef olduğunu söyleyen deneyimli stoper, kendilerinden emin olduklarını ve harika bir maç olacağını ifade etti.

"Bu noktada olmaktan dolayı mutluyum"

"Ben yapabildiğim en büyük katkıyı yapmaya çalışacağım" diyen Kjaer, takım kaptanlığı ile ilgili de, "Kaptanlığın tabii ki sizin üzerinize yüklediği şeyler var ama beni değiştirmeyecek. Ben her zaman takımızı yardımcı olmaya çalışacağım. Ne insan olarak ne de futbolcu olarak değişmeyeceğim. Bu noktada olmaktan dolayı mutluyum" diye konuştu.

"Takımın savunma kalitesine güveniyorum"

Her şeyin hemen eskisi gibi olamayacağını söyleyen Kjaer, takımın sistemi ile ilgili, "Geçen sene başka bir sistem vardı ama hocamızın da söylediği gibi bizim teknik ekibimiz ve hocamız için kolay olmadı bu hazırlık dönemi. Savunma anlamında kendinizi çok geliştirdik. Takımın savunma anlamında kalitesine güveniyorum, buna ikna olmuş durumdayım. Bizim geçen yıl olduğu gibi güçlü bir savunmamız olacak" açıklamasında bulundu.

"Falcao eski başarı durumunda değil"

Monaco'nun yıldız futbolcusu Falcao ile ilgili de açıklamada bulunan Kjaer, "Falcao üst düzey bir forvet. Çok fazla sayıda oynadı, büyük takımlarda oynadı. Eski başarı durumda değil şu anda. Son yıllarda gerileme var. Falcao'yu ciddiye almamak Fenerbahçe savunmasında kimsenin haddine değil. Onun karşısına çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Yüksek kalitede bir maç olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Skrtel yorumu

Yeni takım arkadaşı Skrtel için de konuşan Kjaer, "Skrtel için kısa bir süre oldu. Sadece Skrtel değil yeni oyuncularımız var savunmada. En iyi şekilde uyum sağlamaya çalışıyoruz. En iyi sonucu alabilmek için çalışıyorum. Gidişatı olumlu olarak görüyorum" dedi.

Basın mensupları, Vitor Pereira'nın doğum gününü kutladı

Toplantıya katılan basın mensupları, toplantı sonrası 48 yaşına giren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın doğum gününü kutladı. Doğum günü pastasını kesen Pereira, "Dileğimin ne olduğunu biliyorsunuz. Teşekkür ediyorum hepinize. 30 yaşındayım, öyle hissediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber