Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:53 İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu06:47 Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazet...06:11 Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı Resmi Gazete’de06:10 Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen gazilerin mirasçılarına “İstik...05:56 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de03:39 Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada02:31 Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı...02:12 Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı02:01 Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı01:55 Kırıkkale’de ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı01:54 Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...
Türkiye 08 Ekim 2016 - 10:13 Yorum: 0

Peribacalarında mapping gösterisi

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da Zelve Açıkhava Müzesinde gösterime sunulan tarih temalı üç boyutlu mapping gösterimi...

Peribacalarında mapping gösterisi

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da Zelve Açıkhava Müzesinde gösterime sunulan tarih temalı üç boyutlu mapping gösterimi ilgi gördü.

Zelve Açıkhava müzesinde gösterime sunulan ve tanıtım aşaması halen devam eden 3D mapping gösterisi dün akşam Kırşehir Valisi, Aksaray Valisi, Kırıkkale Valisi, Niğde Valisi ve aynı illerin belediye başkanları ve Ticaret Odası Başkanları ve ailelerin yanı sıra Makedonya'dan bölgeye gelen gazetecilere tanıtıldı.

Sunumun turist potansiyeline olumlu etkisi olacağını dile getiren Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, "Çok güzel bir senaryo hazırlanmış. Peribacalarının ortaya çıkışından bugüne kadar ki bütün medeniyetleri bütün devletleri çok güzel özetlemiş. Neler yaşandığını çok güzel şekilde anlatmış. Ama en sonunda tabi özellikle Türklerin Anadolu'ya ayak basmasıyla birlikte barışın, huzurun egemen olduğunu gösterdiği bölümler bizim için daha heyecan verici ve duygulandırıcı oldu. En sonunda Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla birlikte Türk Bayrağının ekranlara yansıması çok güzel olmuş. Eminim yurt dışından gelen yabancılarda böyle bir kompozisyonu gördükleri zaman beğenecekler. Güzel bir gösteri oldu" dedi.

Makedonya'dan bölgeyi ziyarete gelen gazeteci Sedat Azizoğlu ise, üç boyutlu gösteride Osmanlı İmparatorluğunun anlatımını heyecanla izlediğini ifade etti. Azizoğlu, "Gösteri bizleri binlerce yıl önce ki tarihe götürdü. O dönem ki Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğuna medeniyetlerin ne olduğuna bu gece ki gösteride gördük. O dönemlerde ki medeniyetlerin nasıl yaşadığını hangi şartlar altında hayatlarına devam ettiklerini ve zamanın geçmesiyle birlikte binlerce yıllardan sonra gördüğümüz görüntüleri inanı insan heyecanlanarak izledik. Osmanlı İmparatorluğunun uygulamış olduğu insana karşı davranışı, hoşgörü bu akşamki gösteride gösterilmiştir." şeklinde konuştu.

Üç boyutlu gösteride, peri bacalarının nasıl oluştuğu ve Anadolu topraklarından hangi medeniyetlerin geçtiğine dair görseller yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber