Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 30 Eylül 2014 - 13:06 Yorum: 0

Peşmerge'den IŞİD'e operasyon

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı gücü Peşmerge birlikleri, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Kerkük'ün Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak amacıyla operasyon başlattı.

Peşmerge'den IŞİD'e operasyon

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı gücü Peşmerge birlikleri, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Kerkük'ün Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak amacıyla operasyon başlattı.

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Peşmergeler, terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunduğu belirlenen Vahde, Said ve Halidiye köylerini gece 03.00'te top ve havan ateşi altına aldı. IŞİD militanları da Peşmergeye şiddetli biçimde karşılık verdi. 

Sabah 08.00'e kadar süren top atışlarının arkasından Peşmerge güçleri, uçaksavar, roketatar ve makinalı tüfek kullanarak ilerlemeye başladı.

Operasyonda ölü ve yaralıların bulunduğu belirtiliyor. Peşmerge güçlerinin, Said ve Halidiye'nin kontrolünü ele geçirdiği Vahde köyünü ise denetim altına almak için operasyona devam ettiği belirtildi. 

Çatışmalara, bir takım PKK'lıların da bulunduğu öğrenildi. Kerkük'ün güney ve güneydoğusunda yer sektör yerleşim birimlerinin IŞİD'ten temizlenmesi için operasyonların kesintisiz süreceği kaydedildi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber