Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Temmuz 2014 - 05:23 Yorum: 0

''Peygamberler şehri''nde Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler binlerce vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu

''Peygamberler şehri''nde Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

ŞANLIURFA (AA) - İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Hazreti İbrahim'in doğduğu ve Nemrut'un zulmünden kurtulmak için bir süre saklandığı rivayet edilen makam olan Balıklıgöl'de Dergah Camisi'nin avlusunda Sakal-ı Şerif sergilendi.

Müftülük görevlileri tarafından özenle bulunduğu yerden çıkartılan Sakal-ı Şerif, geniş güvenlik önlemleri altında geceyi Balıklıgöl'de geçiren ziyaretçilere sırayla gösterildi.

Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen binlerce ziyaretçi cami avlusunda ve çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu. Hazreti Peygamber'e saygı ve sevgilerinin tezahürü olarak Sakal-ı Şerif'i ziyarete gelenler, tekbirler eşliğinde salavat getirdi.

Vatandaşlar Sakal-ı Şerif'i görebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Hz. Peygamber'in bir parçasını gördükleri için duygulandıklarını aktardı.

Bu arada, güvenlik görevlileri sık sık anons yaparak olası bir izdihamı engellemeye çalıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber