Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Aralık 2014 - 17:43 Yorum: 0

Phaselis Antik Kenti'nde otel yapılacağı iddiası

Antalya Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Bozoğlu:

Phaselis Antik Kenti'nde otel yapılacağı iddiası

ANTALYA (AA) - Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Phaselis Antik Kenti sınırlarında tatil köyü projesi yapılmak istendiğini öne sürerek, arkeolojik çalışmaların yapıldığı alana otel yapılmasının mümkün olamayacağını bildirdi.

Çevre Mühendisleri Odası üyeleri, Phaselis Antik Kenti'nde bir araya gelerek, bölgenin yatırım amaçlı tahsis edileceği iddialarına tepki gösterdi. 

Bozoğlu, burada yaptığı açıklamada, birinci derece sit alanında yer alan Phaselis Antik Kenti bölgesine 280 odalı, 3 yüzme havuzu, 100 araçlık otopark, bin kapasiteli otel ve tatil köyü projesinin yapılmak istendiğini öne sürdü. 

Milli park sınırları içerisinde orman vasfındaki arazinin yatırım amaçlı tahsis edildiğini ileri süren Bozoğlu, ayrıca söz konusu bölgenin arkeolojik alana bitişik iç içe bir alan olduğunu ifade etti.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun bu alanda arkeolojik araştırmaların yapılması yönünde kararı bulunduğuna işaret eden Bozoğlu, "Coğrafyamızın tarihine dair yeni verilerin olabileceğine ilişkin çalışmaların yapılmasına karar verilen bir bölgede nasıl olur da otel yapılmasının önü açılabilir? Tabiri caizse tarihin, kültürün fışkırdığı bir alanın, halkın malı olan bir alanın ranta teslim edilmesi, belirli çıkar gruplarının eline bırakılması kabul edilemez" dedi. 

Bozoğlu, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün doğal sit alanı olarak gösterilen bölgede yapılacak proje için Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği (ÇED) sürecinin gerekli görülmediği yönünde karar verdiğini dile getirdi. 

Bu kararlara tepki gösterdiklerini belirten Bozoğlu, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini bildirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber