Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 17 Ağustos 2016 - 19:48 Yorum: 0

Pier Luigi Tami: “Fenerbahçe gibi güçlü bir takımla oynamak bizim için gurur kaynağı”

Grasshoppers Teknik Direktörü Pier Luigi Tami, "Fenerbahçe gibi güçlü bir takımla oynamak bizim için gurur kaynağı. İki maçımız var ve biz bu şekilde...

Pier Luigi Tami: “Fenerbahçe gibi güçlü bir takımla oynamak bizim için gurur kaynağı”

Grasshoppers Teknik Direktörü Pier Luigi Tami, "Fenerbahçe gibi güçlü bir takımla oynamak bizim için gurur kaynağı. İki maçımız var ve biz bu şekilde devam edebiliriz diye düşünüyoruz ve bugün maçın tadını çıkarmak istiyoruz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu ilk maçında yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak olan Grasshopper'da Teknik Direktör Pier Luigi Tami ve futbolcu Benjamin Luthi açıklamalarda bulundu.

"Avrupa Ligi'nde oldukça iyi işler çıkardı"

Pier Luigi Tami, Fenerbahçe ile oynanacak maç ile alakalı yaptığı değerlendirmede, "Bu oyun bizi gerçekten şimdiden çok mutlu ediyor. Bizim takımımız Avrupa Ligi'nde oldukça iyi işler çıkardı. Genç bir takımımızla böyle bir imkan sağlandığı için memnunuz. Fenerbahçe gibi güçlü bir takımla oynamak bizim için gurur kaynağı. İki maçımız var ve biz bu şekilde devam edebiliriz diye düşünüyoruz ve bugün maçın tadını çıkarmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

"Bunun avantajı ya da dezavantajı vardır"

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat'ı takımın başına getirildiği hatırlatılması üzerine Tami, "Yeni bir teknik direktör olduğu zaman yeni bir motivasyon oluşur ve tabi ki burada bir avantajdan söz etmek için henüz erken. Çünkü yeni bir antrenörün yeni fikirleri olur ve bu fikirler 2 gün içinde uygulanması söz konusu değildir ve bunun avantajı ya da dezavantajı vardır" diye konuştu.

"Biz 2006'yı oynamıştık"

2006 yılında Dünya Kupası öncesi oynanan ve o dönemde yardımcı antrenör olduğu İsviçre Milli Takımı ile olaylı play-off maçında Türkiye ile olan anısının sorulması üzerine Pier Luigi Tami, "Evet ben bu stadyuma gelmiştim ve biz 2006'yı oynamıştık. Dünya Kupası'nda Almanya'da çok güzel anlar yaşamıştık. Kaybettik ama daha sonra 2-0 İsviçre olarak kazandık. Benim hatıralarım çok olumlu" dedi.

Luthi: "Olağanüstü bir coşkuyla karşılaşacağız"

Grasshoppers Kulübü futbolcusu Benjamin Luthi ise, "Benim kariyerimde çok farklı bir yeri olacak maç. Oldukça iyi bir atmosfer olan olağanüstü bir coşkuyla karşılaşacağız. Yapabildiğimizin en iyisini yapmayı düşünüyoruz. Bende bu maçı izlemiştim düdük çaldıktan sonra resimler hala gözümün önüne geliyor. Yarın bir oyun oynayacağız ve o zaman İsviçre Türkiye'ye karşı oynamıştı yarın biz Fenerbahçe'ye karşı oynayacağız. Kıyaslanacak bir durum yok aslında" diye konuştu.

İsviçre ekibi, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını basın toplantısının ardından gerçekleştirdiği idmanla tamamlayarak kampa girdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber