Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 12 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

Pınar Karşıyaka Avrupa'da hız kesmedi

Bu sezon ikinci kez mücadele ettiği ULEB Avrupa Kupası'nda adını çeyrek finale yazdıran Pınar Karşıyaka, çeyrek finalde İspanyol ekibi Gran Canaria ile karşılaşacak

Pınar Karşıyaka Avrupa'da hız kesmedi

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - ULEB Avrupa Kupası'nda Litvanya ekibi Lietuvos Rytas'ı yenerek adını çeyrek finale yazdıran Pınar Karşıyaka, Avrupa'da son 8 maçını kayıpsız geçti.

İlk maçta 81-81 berabere kaldığı müsabakanın rövanşında Lietuvos Rytas'ı 97-81'lik skorla geçen Pınar Karşıyaka, adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde İspanyol Gran Canaria takımıyla eşleşen Türk temsilcisi, ilk maçını gelecek hafta deplasmanda oynayacak.

-8 maçtır yoluna kayıpsız devam ediyor

ULEB Avrupa Kupası'nda ilk turu 6 galibiyet ve 4 mağlubiyetle tamamlayan Pınar Karşıyaka, daha sonra oynadığı 8 maçta yenilmedi. Bu müsabakalarda 7 galibiyet ve 1 beraberlik alan yeşil kırmızılı ekip, bu başarılı çizgisini çeyrek finalde de sürdürmek için mücadele edecek.

Pınar Karşıyaka'da dünkü maçın en skorer ismi olan ve son 16 turunda 21 sayı ortalamasıyla mücadele eden Diebler, bu turda tüm oyuncular içinde en skorer isim oldu. Diebler'ı 20 ortalamayla Lietuvos Rytas'tan Orelik takip etti.

-18 maçlık performans

Pınar Karşıyaka'da bu sezon 18 maçta da forma giyen Dixon 16,5 sayı ortalamasıyla en skorer isim olurken, Diebler 15,1, Palacios ise 13,9 ortalamayla mücadele etti.

Palacios'un 6,7 ribaund ortalamasıyla oynadığı yeşil kırmızılı ekipte, Gabriel 5,6, Diebler ise 4,1 ortalamaları yakaladı.

-Taraftar da formda

İzmir'deki her müsabakada takımını yalnız bırakmayan ve oluşturduğu atmosferle rakiplere baskı kuran Karşıyakalı taraftarlar dün de maçın sonuna kadar takımlarına yalnız bırakmadı.

Dünkü müsabakada 126,5 desibel ses düzeyine ulaşan taraftarlar, salon müsabakalarında en yüksek ses seviyelerinden birine ulaştı. 

- Rakip Gran Canaria

Pınar Karşıyaka'nın çeyrek finaldeki rakibi İspanyol Gran Canaria, Kanarya Adaları Özerk Topluluğu'na bağlı bir adanın takımı. Atlas Okyanusu'nda yer alan Gran Canaria, Afrika kıtasına daha yakın bir konumda bulunuyor.

 Bu sezon 2. turda Banvit'le aynı grupta yer alan Gran Canaria, bu maçlarda 1 galibiyet ve 1 yenilgi almıştı. Türk takımlarıyla daha önce 8 kez karşılaşan ve bu müsabakalarda 5 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan İspanyol ekibi, daha önce Banvit'le 4, Galatasaray ve Türk Telekom'la ise 2'şer kez mücadele etti.

Gran Canaria elemeli turlarda 2007-2008'de ULEB Kupası çeyrek finalinde Galatasaray'a elenmiş, 2009-2010'da ise ULEB Avrupa Kupası son 16 turunda Türk Telekom'u saf dışı bırakmıştı.

-İspanyollarla 3. randevu

Daha önce 2000-2001 sezonunda Saporta Kupası ön eleme grup aşamasında Pamesa Valencia ile mücadele eden Pınar Karşıyaka, İspanyol rakibiyle oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet almıştı. 

Pınar Karşıyaka yarı finale çıkması halinde iki Rus ekibi Unics Kazan-Lokomotiv Kuban eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber