Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 10:23 Yorum: 0

Piri Sami Hz. Türbe Camii Hızla Yükseliyor

Erzincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde şehrin manevi mimarlarından olan Terzibaba Hz. ile Pir-i Sami Hz. türbelerinin bulunduğu...

Piri Sami Hz. Türbe Camii Hızla Yükseliyor

Erzincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde şehrin manevi mimarlarından olan Terzibaba Hz. ile Pir-i Sami Hz. türbelerinin bulunduğu bölge inanç turizmine uygun hale getiriliyor. Özellikle Cuma günleri ziyaretçi akınına uğrayan bölgede, eksikliği hissedilen bir cami inşa ediliyor. Erzincan Belediyesinin tahsis ettiği arsa üzerine Terzibaba Mezarlığını Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından Selçuklu Mimarisi tarzında ve kesme taş kullanılarak yapılan cami bu sene sonunda hizmete açılacak. Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy "Piri Sami Hazretleri, onun talebeleri ve yolunu devam ettiren büyükler bu topraklarda yatıyorlar. Bu alan, bu türbeler her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bizler de bunun bilincinde olarak bu bölgeyi inanç merkezi haline getirmek adına bir çalışma başlattık. Pir-i Sami Hazretleri Türbesi önündeki bu cami dışında Terzibaba Mezarlığı bölgesinde de bir cami planlıyoruz. Bu hayır işlerinin yapılmasına vesile olan, emek harcayan herkese, özellikle caminin yapılmasını sağlayacak olan hayırseverlerimize teşekkür ederim" dedi.

Piri Sami Hz. Türbe Camii Hızla Yükseliyor

Piri Sami Hz. Türbe Camii Hızla Yükseliyor

Piri Sami Hz. Türbe Camii Hızla Yükseliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber