Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 15 Eylül 2016 - 15:48 Yorum: 0

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un motor sporcuları Ali Efe ve Bener Yeğin çifti, başarıdan başarıya koşuyor.

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un motor sporcuları Ali Efe ve Bener Yeğin çifti, başarıdan başarıya koşuyor. Başarılı pilotlar, yeni düzenlenecek olan uluslararası yarışlarda da hem Türkiye'nin ve Balıkesir'in gururu olmayı amaçlıyor.

Babası eski bir motokros yarışçı olan ve 9 yaşında aile desteğiyle motor sporlarına başlayan Ali Efe Yeğin, 2015 yılından beri katıldığı pist yarışlarında başarıdan başarıya koşuyor. Üst üste 6 ayrı Türkiye şampiyonluğu ve Doğu Avrupa Balkan 3.'lüğü olan Ali Efe Yeğin'in eşi ve yine aynı zamanda Büyükşehir Belediyespor'un bir diğer gurur kaynağı olan Bener Yeğin de Yunanistan Serez'de Türkiye Pist Şampiyonası 1. ayak yarışlarında 3.'cü oldu. Yeğin çifti mayıs ayında kazandıkları kupayı her zaman en büyük destekçileri olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a hediye edip, desteklerinden dolayı da Başkan Uğur'a teşekkür etmişlerdi. Pistlerin prens ve prensesi olarak anılan genç çift, Türkiye'ye ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne yeni kupalar getirmek istediklerini ifade ettiler.

"Babamdan aldığım aldığı eğitim ile 9 yaşımda motokros sporuna başladım" diyen Ali Efe Yeğin'in spor yaşamı okul futbol takımında ve junior futbol kulüplerindeki futbol oynadı. Ancak, motosiklet sporuna yönelen Ali Efe, 16 yaşında antrenman sırasında geçirdiği büyük bir kaza nedeniyle bu spora bir süre ara vermek zorunda kaldı. Tekrar antrenmanlara başladığında eşi Bener ile tanışan Ali Efe Yeğin, şunları söyledi:

Ali Efe Yeğin: "Motor tutkumuzu pistlere taşıdık"

"2012 yılında evlilikle devam eden motor tutkumuzu 2014 yılında eşim Bener'le beraber pistlere taşımaya karar verdik. Şu anda eşim olan sevdiğim kadınla bu sporu yapmak inanılmaz bir duygu. 2014 sezonuna tam gaz hazırlanırken babamın yarış gününden bir gün önce geçirmiş olduğu kazada sakat kalması nedeniyle 3. Ayak yarışına gidemedik. Sonra 4. ayak yarışında antrenmanlar gayet başarılı geçerken sıralama esnasında eşim Bener'in kazası sonucu 4. ayak yarışımız da talihsiz bir şekilde son buldu. Son bulmasının sebebi ise diğer yarışmacılardan farklı olarak iki kişi tek motorla yarışmamızdı. Bu bizim için en zor olan durum. Herhangi birimiz antrenmanlar sırasında motorla ilgili bir sorun yaşasa diğerimiz de bundan etkileniyordu. Bu gibi aksiliklerle 2014 sezonunu bitirdik. 2014 bizim için 2015 sezonuna ön antrenman oldu. 2015 sezonunda İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde start verdik. O sezona tek motor ve birçok teknik eksiklikle girmemize rağmen namağlup ve branşımın rekorlarını kırarak Türkiye Pist Şampiyonası Superstock 600 cc ve Genel Klasman Türkiye Şampiyonu olarak bitirdim."

Ali Efe Yeğin: "Zor günlerde güzel ülkem Türkiye'me kupayı kazandırdım"

Ali Efe Yeğin, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun daveti üzerine geçtiğimiz Temmuz ayında Yunanistan Serez Pisti'nde düzenlenen Doğu Avrupa Balkan Şampiyonası'na katıldı. Burada ilk defa Türkiye'yi temsil eden Ali Efe, 3.'lük derecesi elde ederek bir büyük başarıya daha imza attı. Başarıda desteğin öneminin büyük olduğunu belirten ve bu nedenle kendilerine verdiği destekten dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür eden başarılı pilot, "Yunanistan'da düzenlenen ve pek çok milletten motor sporları yarışçılarının bulunduğu Doğu Avrupa Balkan Şampiyonası Pist Yarışı'na ülkemizi temsilen ilk defa katıldım. Bu yarışta üçüncü başardım ve geçirmekte olduğumuz bu zor günlerde güzel ülkem Türkiye'me kupayı kazandırdım. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıp Motor Sporları dalında Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'u temsil edip gurur kaynağı olmaya çalıştım. Her yönden imkan ve desteklerini esirgemeyerek benim bu başarıya imza atmamı sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bener Yeğin: " Ağabeyimin motorunu kullanırken bu spora olan ilgim arttı"

Motosiklet tutkunu çiftin bir diğer başarılı ismi yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin motosiklet sporcusu Bener Yeğin de motosiklet tutkusunu ağabeyinden aldığını söyledi. Ağabeyinin motorunu kullanırken bu spora olan ilgisinin arttığını belirten Yeğin, "Okul takımında voleybol oynarken ilgim motosikletten yana ilerledi. Daha sonra motora olan aşkımdan dolayı eşim Ali Efe'yle tanıştım. Onunla birlikte 1 yıl yarışlar için tam zamanlı kondisyonlara başladık. 2014 sezonu talihsiz bir şekilde devam etti. 2015 sezonunda teknik eksikler yaşasak da sezon sonunda büyük bir başarı ile son etabı da lider olarak bitirdim. Sezon sonunda ise uluslararası olarak Türkiye Pist Şampiyonası Bayanlar Kupası 600 cc Türkiye 3.'sü ve Genel Klasman Türkiye 3.'sü oldum. 2016 sezonunda Yunanistan etabında Bayanlar Pist Rekorunu kırdım ve lider olarak yarışı bitirdim. Fakat start esnasında ışıklar sönmeden motoru hareket ettirdiğim için yarış sonu genel zamanımdan 20 saniye cezası aldım. Bu yüzden 3.'lük kupası ile Balıkesir'ime döndüm" dedi.

İdolleri Kenan Sofuoğlu

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un sporcuları Ali Efe ve Bener Yeğin, yaşam şekli ve büyük tutkuları olan motor sporundaki tek ve en büyük idollerinin Türkiye'nin gururu olan dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu olduğunu belirttiler. Kenan Sofuoğlu ile Antalya Manavgat'ta motosiklet festivalinde tanıştıklarını anlatan Ali Efe Yeğin, "Bizim en büyük idolümüz Kenan Sofuoğlu. Kenan ağabeyle ilk defa 2012 yılında Manavgat'ta motosiklet festivalinde tanıştık. Acil iniş pistindeki antrenmanı sırasında izledik. Bizi Uşak pistine çağırdı, grup olarak. Motosiklete binmesini izledik. Bize bazı tüyolar verdi. 2015'teki 600 CC Superstock Türkiye Şampiyonası 1.'lik kupasını Kenan Sofuoğlu verdi. Bener de Bayanlar Türkiye Kupası 3.'lük kupasını aldı. 2012 yılından beri Kenan Sofuoğlu ile görüşüyoruz, bilgi ve tecrübelerinden yararlanıyoruz. Kenan abi bambaşka bir insan. Beni ve eşimi antrenman için Sakarya'daki kendine ait özel pistine davet etti. İlk fırsatta bunu değerlendirmek istiyoruz. Kenan ağabeyi Balıkesir'imize getirip Sayın Başkanımız ile tanıştıracağız. Hedefimiz Kenan Sofiuoğlu gibi dünya şampiyonalarında ülkemizin ismini duyurup ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak. Desteklerimiz devam ettiği sürece bunu başaracağımıza da yürekten inanıyoruz " diye konuştu.

Hayat yollarını gönülden bağlı oldukları motosiklet pistlerinde birleştiren Ali Efe ve Bener Yeğin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un kendilerine sağladığı imkan ve destek iledaha birçok başarıya imza atmak istiyorlar. Her fırsatta Başkan Uğur'a teşekkür eden Yeğin çifti, "Motosiklet sporuna gönülden bağlıyız. Bu bizim hayatımız, yaşam şeklimiz oldu. Bizler sponsor ararken Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur bize sahip çıktı, ihtiyacımız olan motosikleti hemen aldı ve bize tahsis etti. Kendisine minnettarız. Bizi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Zabıta Daire Başkanlığında işe aldı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde motosiklet sporunu yapmamıza fırsat verdi. Bizi daima destekliyor. Sayın Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Amaçları ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak

Yunanistan Motosiklet Federasyonu bir sezon aradan sonra Motorpist Şampiyonasının etaplarını açıkladı. Buna göre; 17-18 Eylül 2016 tarihlerinde Yunanistan Serez Pisti'nde, 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde Sırbistan'da Balkan Motosiklet Birliği'nin düzenlediği Doğu Avrupa Pist Şampiyonası'nda 600cc de Sırbistan Batajnika Pisti ve 1-2 Ekim tarihlerinde Balkan Motosiklet Birliği'nin düzenlediği Bulgaristan Plevne Yarış Pisti'nde yarışlar yapılacak. Tüm bu yarışlarda ise Türkiye'yi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'u temsil edecek olan motor sporları pilotu Ali Efe Yeğin, birbirinden zorlu 16 viraj ve 3 bin 186 metrelik pisti en önde tamamlamak için kıyasıya mücadele edecek. Şampiyonalar öncesi teknik kontrol ve antrenmanlarını tamamlayan Ali Efe Yeğin, bu üç zorlu ve kıyasıya mücadele içerisinde geçecek yarışlarda ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istediğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, genç çifti başarılarından dolayı kutladı. Ali Efe ve Bener Yeğin'in pistlerdeki başarısından gurur duyduklarını belirten Başkan Uğur, Balıkesir'i ve ülkemizi pistlerde en iyi şekilde temsil eden şampiyon pilotlara bundan sonra katılacakları ulusal ve uluslar arası yarışlarda da başarı diledi.

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Pistlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber