Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 08 Eylül 2016 - 13:28 Yorum: 0

PKK’lı teröristin 15 Temmuz itirafı: “Darbe olacağını bize söylediler”

Van'daki 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi'ne yönelik bombalı saldırı düzenleyen terörist M.O., 15 Temmuz günü darbe olacağını bildiklerini söylerken,...

PKK’lı teröristin 15 Temmuz itirafı: “Darbe olacağını bize söylediler”

Van'daki 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi'ne yönelik bombalı saldırı düzenleyen terörist M.O., 15 Temmuz günü darbe olacağını bildiklerini söylerken, verdiği adreslerde ise cephanelik ele geçirildi.

2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi'ne yönelik bombalı saldırı düzenleyen ve 2'si polis 4 kişinin ölümüne neden olan M.O.'nun verdiği bilgiler doğrultusunda operasyon başlatıldı. Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince değişik adreslere düzenlenen operasyonlarda 1 adet roketatar silahı, 1 adet EYP, 4 adet anti tank mayını, 38 adet el bombası, 1 adet M-16 uzun namlulu tüfek, 3 adet Kaleşnikof marka silah, 17 adet roketatar sevk fişeği, 17 adet roketatar mühimmatı, 2 bin 645 adet değişik çap-marka fişek, 1 adet tabanca, 3 adet dürbün, 1 adet kütüklük, 2 adet akü, 120 metre kablo, 14 adet şarjör, 1 adet hücum yeleği, 1 adet tüfek, 1 miktar bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat elde edildi.

"PKK darbe girişimini önceden biliyordu"

Patlama günü yaralı olarak yakalandıktan sonra hastanede tedavisi süren PKK'lı terörist M.O., 15 Temmuz günü darbe olacağını bildiklerini söyledi. Gelen bildirinin Murat Karayılan aracılığıyla herkese duyurulduğunu ifade eden M.O., "Bu bildiride daha çok askere yönelik saldırıların bitirilmesi, askere karşı hiçbir saldırı, suikast olmayacağı, tamamen her şeyin polislere ve özel harekatçılara yönelik olacağını söylediler. 16 Temmuz sabahı darbenin işlevsiz olduğunu öğrendiler. Yine telsiz üzerinden gelen bilgide eskisi gibi aynen devam edilmesi istenildi" dedi.

PKK’lı teröristin 15 Temmuz itirafı: “Darbe olacağını bize söylediler”

PKK’lı teröristin 15 Temmuz itirafı: “Darbe olacağını bize söylediler”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber