Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Şubat 2015 - 18:58 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Üyesi Ogan: "İnşallah 21 Mart'taki Nevruz'da, PKK'ya Öcalan'ın yapmış olduğu çağrı karşılık bulur, kongre kararı alınır ve silah bırakma kararıyla çözüm süreci perçinlenmiş olur"

PKK'ya silah bırakma çağrısı

VAN (AA) - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Üyesi Ayhan Ogan, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "İnşallah 21 Mart'taki Nevruz'da, PKK'ya Öcalan'ın yapmış olduğu çağrı karşılık bulur, kongre kararı alınır ve silah bırakma kararıyla çözüm süreci perçinlenmiş olur" dedi.

Ogan, AA muhabirine, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüşmesi sonrası yapılan açıklamaların, çözüm sürecinde çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Bu açıklamaları bir dönüm noktası olarak nitelendiren Ogan, "İnşallah 21 Mart'taki Nevruz'da, PKK'ya Öcalan'ın yapmış olduğu çağrı karşılık bulur, kongre kararı alınır ve silah bırakma kararıyla çözüm süreci perçinlenmiş olur. Çünkü silahların olduğu yerde bir demokratik siyasetten, barıştan bahsetmek mümkün değil. Bir an önce bu konunun silahsızlandırılması gerekir" diye konuştu.

Ogan, çözüm sürecinin silahsız bir tartışma ortamında yürümesi gerektiğine dikkati çekti.

Kadim bir geleneği, tarihsel, kültürel ve inanç birlikteliği olan bu milletin, Anadolu coğrafyasının çözemeyeceği hiçbir sorun olmadığına işaret eden Ogan, şunları kaydetti:

"Açıklamaları, sürecin devamı için çok önemli bir gelişme olarak görüyorum. Bundan sonra demokratik siyasetle birçok konuşulamayan konunun konuşulacak, eşit vatandaşlık hukukunun hayata geçirilmesi çok daha kolaylaşacak, buna inanıyorum. PKK'nın bu çağrıya olumsuz karşılık vermesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Altyapısı hazırlanmadan bu tür bir çağrı yapılmaz. Böyle bir çağrıya da PKK'nın, toplumsal desteğe ve böyle bir gelişmeye olumsuz davranacağını hiç düşünmüyorum. Bence bu çağrıya olumlu cevap verilecek ve silah bırakma kararı alınacaktır. Bizim bu sorunu barışçıl yöntemlerle, konuşarak, diyalog ve demokratik bir çerçevede çözmemiz, bu tür sorunların çözümüne de örneklik teşkil edecek. Özellikle bizim coğrafyamızda yaşanan çatışmalar açısından çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü Türkiye, etkisi sadece sınırlarıyla belirlenmiş bir ülke değil. Sınırlarının çok ötesini etkileyebilen bir ülke olma özelliğine sahip. O açıdan bu çözüm yöntemi, şekli ve bu çözümün başarılı bir şekilde sonuca ulaştırılması coğrafyamız açısından da küresel barış açısından da çok önemli bir adım olacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber