Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

DBP Eş Genel Başkanı Ayna:

PKK'ya silah bırakma çağrısı

DİYARBAKIR (AA) - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Başkan Öcalan ile yürütülen görüşmelerin geldiği noktayı oldukça anlamlı buluyoruz" dedi.

DBP Diyarbakır İl Başkanlığında beraberinde Eş Genel Başkan Kamuran Yüksel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Ayna, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in dün görüşme yaptığını anımsattı.

Ayna, 1993'ten bu yana 7 kez tek taraflı ateşkes ilan edildiğini dile getirerek, Dolmabahçe'de yapılan ortak açıklamadaki önermelerin esasını "Demokratik Cumhuriyetin" oluşturduğunu bildirdi.

Merkeziyetçi devlet yönetimlerinin demokratik olmadığını savunan Ayna, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti merkeziyetçi, anti demokratik şekillenmiştir. Kürtler ve diğer halkların da iradelerinin bu cumhuriyete yansıması için ademi merkeziyetçi bir değişim geçirmelidir. Cumhuriyet ancak bu şekilde demokratikleşebilir. Yani kastettiğimiz yerelin iradesinin tanındığı bir cumhuriyettir."

Abdullah Öcalan'ın 2013 yılı nevruzunda yaptığı çağrıyı bir norma kavuşturma çabasında olduğunu aktaran Ayna, şöyle devam etti:

"Başkan Öcalan ile yürütülen görüşmelerin geldiği noktayı oldukça anlamlı buluyoruz. Özellikle çözüm heyetiyle hükümetin, çözümün nasıl gelişebileceğine dönük 10 maddelik belirlemeleri ortak açıklamasına büyük önem veriyoruz. Bu 10 maddelik açıklamayı hükümetin de kamuoyu önünde verdiği söz olarak değerlendiriyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber