Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Tunceli TSO Başkanı Cengiz: "PKK silah bırakmalı ve barış süreci böylece tamamlanmalıdır"

PKK'ya silah bırakma çağrısı

TUNCELİ (AA) - Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "PKK silah bırakmalı ve barış süreci böylece tamamlanmalıdır" dedi.

Cengiz, odanın toplantı salonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, son 30 yıldaki çatışma ortamından en çok etkilenen illerin başında Tunceli'nin geldiğini ve kentin nüfusunun 165 binlerden 80 bine düştüğünü söyledi.

Tunceli'nin tarım, hayvancılık, turizm alanında  500 bin kişiyi istihdam edecek ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirten Cengiz, bu potansiyelin açığa çıkması için çözüm sürecini Tunceli TSO olarak önemsediklerini ifade etti.

Sürecin olumlu sonuçlanması durumunda Tunceli'nin atılım yapmasını beklediklerini dile getiren Cengiz, "Biz, bu süreci önemsiyoruz çünkü bu anda gerçekten de yıllardır belediye ve Valilikle emek verdiğimiz organize sanayi bölgemiz faaliyete geçmiş oldu. Barış süreciyle pek çok hemşehrimizin ilimize gelerek organize sanayi bölgesine turizm, hayvancılık ve tarım alanında yatırım yapacağını, ciddi bir geriye dönüş olacağını ve Dersim'in tekrar eski nüfusunun üstüne 3-5 yılda çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

 

- "PKK silah bırakmalı ve barış süreci böylece tamamlanmalıdır"

Oda olarak çözüm sürecini desteklediklerini, düzenledikleri ve katıldıkları tüm toplantılarda bunu dile getirdiklerini belirten Cengiz, "Hükümet ve HDP heyeti tarafından açıklanan 10 maddelik demokratikleşme paketi öncelikle hükümet tarafından kısa sürede gündeme alınmalı, gerekli anayasal düzenlemeler yapılmalıdır. Meclis'te görüşülen iç güvenlik paketi yeniden düzenlenmeli, hükümetin atacağı adımlarla PKK silah bırakmalı ve barış süreci böylece tamamlanmalıdır" dedi.

Cengiz, çözüm sürecinin tüm halklar açısından, Tunceli ve bölge açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Süreçte tüm oda ve borsa başkanlarını, bölgede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri, sendikaları ve baroları gereken duyarlılığı göstermeye çağırıyoruz. Bu konuda açıklamalar yapmalı, bu sürece destek olmalı ve sahip çıkmalıdır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber