Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

GÜNFİAD Genel Başkanı Söylemez: "Bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak süreci destekliyor, PKK'yı da HDP'nin sesine kulak vermeye davet ediyoruz"

PKK'ya silah bırakma çağrısı

ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu (GÜNFİAD) Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Bölgedeki sivil toplum kuruşları olarak süreci destekliyor, PKK'yı da HDP'nin sesine kulak vermeye davet ediyoruz" dedi.

Söylemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir üzerinde çalışılan çözüm sürecine desteklerinin devam ettiğini belirtti.

Sorunların uzlaşı yoluyla çözülmesinden memnun olduklarını aktaran Söylemez, her kesimin, bu yöndeki çalışmalara katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

Söylemez, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının hükümet ve HDP'nin ortak açıklamalarını desteklediğini vurguladı.

Çatışma sürecinden herkesin zarar gördüğünü anlatan Söylemez, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda artık silahların konuşmaması gerekiyor. Gencecik bedenler bir hiç uğruna toprağa düştü. Yanı başımızdaki İslam topraklarında yaşanan çatışmaları ve katliamları hepimiz görüyoruz. Hükümet ve HDP de üzerilerine düşeni yerine getirmeye devam etmeli. Kan ve kinden nemalanan odaklar da can çekişme sürecine girmiştir. Dolayısıyla herkes dikkatli olmalı ve sürece destek vermeli. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak süreci destekliyor, PKK'yı da HDP'nin sesine kulak vermeye davet ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber