Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer: "Silah bırakmanın bölgede, Mezopotamya bölgesinde, Ortadoğu'da uluslararası ölçekte, psikolojik, sosyolojik, kültürel, tarihi, ekonomik, stratejik, bütün boyutlarıyla olumlu görüleceğine inancımız tamdır"

PKK'ya silah bırakma çağrısı

AĞRI (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşme ve sonrasındaki açıklamalar, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetin kimden geldiğine bakmaksızın her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.

Şiddetin, hiçbir zaman insanların huzur ve barış içerisinde yaşamalarını sağlayacak bir yol ve yöntem olarak kabul görmediğini ifade eden Gümüşer, 100 yıl geriye gidildiği takdirde bu ülkenin insanlarının tarihte nasıl kardeşlik duygusu içerisinde, birbirlerinin hak ve hukukuna riayet ederek, birbirlerinin rengine, diline, medresesine ve okuduğu kitaba bakmaksızın yaşadıklarının görüleceğini vurguladı.

- "Kardeşlik iklimi ve ruhu ile bu ülke ayağa kalkacak"

"Bu ülkenin birliğinin, dirliğinin tarihini okuyacaksak, silahlara veda; barışa, huzura, güvenliliğe, kardeşçe yaşamaya merhaba diyoruz" diyen Gümüşer, şöyle devam etti:

"Silah bırakmanın bölgede, Mezopotamya bölgesinde, Ortadoğu'da uluslararası ölçekte, psikolojik, sosyolojik, kültürel, tarihi, ekonomik, stratejik, bütün boyutlarıyla olumlu görüleceğine inancımız tamdır. Çünkü bu bölge huzurlu olduğu ve kardeşçe yaşandığı an yeryüzü de çözümün dilinin kardeşlik olduğunu okumuş olacak. Bu ülkenin artık geri kalmışlığı söz konusu olmayacak. Bu çözüm sürecinin oluşturacağı kardeşlik iklimi ve ruhu ile bu ülke ayağa kalkacak. İnsanlar akrabalarının kadir kıymetini bilecekler. Tekrar bu coğrafyada çiçeklerimiz hiçbir zaman solmayacaktır."

- "Süreç, ekonomiye de artı yön verecek"

Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hayati Aydemir de görüşmenin çözüm sürecinin sonuca kavuşmasına katkı sunacağını belirtti.

Bu kararı desteklediklerini ve bölgede bayram havası estiğini söyleyen Aydemir, "Süreç, ekonomiye de artı yön verecek. İnsanların kafasındaki düşünceler yatırıma yönelecek, huzur gelen yere yatırım da gelir, kentimiz sosyo-ekonomik yönden gelişme kaydeder" ifadelerini kullandı.

Eleşkirt ilçesinde esnaflık yapan İsmet Kılıç, PKK'nın silah bırakmasının ülke için hayırlı olacağını söyleyerek, "Vatandaşlar bunu çok istiyor. Doğusuyla batısıyla hepimiz kardeşiz. Türkiye için en hayırlısı budur" dedi.

Esnaflardan Emrah Kalabaş ise kötülükle hiç kimsenin bir yere gelmeyeceğini belirterek, "Avrupa ülkelerini örnek almamız lazım. Artık bizim de bir süper güç olmamız gerekir" diye konuştu.

Vatandaşlardan Vahyettin Bayram da PKK'nın silah bırakmasıyla her şeyin düzeleceğini ve gelen yatırımların kendileri için de ekmek kapısı olacağını dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber