Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 04 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

AK Parti Siirt Milletvekili aday adayı Av. Muhammed Abdullah Özcan, PKK 'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Günümüz şartlarını değerlendirdiğimizde Çözüm sürecinin ilerlemesinin ve siyasi iradenin güçlü bir yansıması olarak silahsızlanmanın asayişte get

PKK'ya silah bırakma çağrısı

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt Milletvekili aday adayı Av. Muhammed Abdullah Özcan, PKK 'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Günümüz şartlarını değerlendirdiğimizde Çözüm sürecinin ilerlemesinin ve siyasi iradenin güçlü bir yansıması olarak silahsızlanmanın asayişte getireceği bir rahatlama olacağı kuşkusuzdur" dedi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalleşen zeminde herkesin kazançlı çıkacağını, bunun için aklı selim herkesin çözüm sürecine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecinin başarıyla sona ermesinin Türkiye'yi şaha kaldıracağını belirten Özcan, "Bu sürecin başarıyla sona ermesi demek, ilimizde ve bölgemizde tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere diğer sanayi kollarının bereketleriyle bolluk getirmesi demektir. Türkiye'nin doğu ve güneydoğusuna kalıcı bir barış gelmesinin bölgede uzun zamandır yatırım yapmayı düşünen tekstil, orman ürünleri, inşaat malzemesi başta olmak üzere emek yoğun teknolojiyle çalışan sektörler için büyük fırsat olacağı da açıktır. Bölgemizin ve ilimizin sosyoekonomik politikaları, silahsızlanma ile beraber çok daha kapsamlı yürütülecek ve sosyal devlet anlayışı böylece gerçek karşılığını bulacaktır" diye konuştu.

Çözüm sürecinde önemli mesafeler katedildiğini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Kardeşin kardeşi vurduğu, ülkemizde şehit haberlerinin hiç kesilmediği karanlık günlerden, huzurun egemen olduğu bu son 2 yılda katedilen mesafe ve son olarak somut adımlar atılarak gelinen bu nokta için AK Parti hükümetimizin bütün takdir ve şükranların ötesinde olduğunu belirtmek isterim. Günümüz şartlarını değerlendirdiğimizde çözüm sürecinin ilerlemesinin ve siyasi iradenin güçlü bir yansıması olarak silahsızlanmanın asayişte getireceği bir rahatlama olacağı kuşkusuzdur. Yıllardır süren ve bölgemizde huzurun refahın ve ilerlemenin önündeki tek engel de böylece milletimizin talebi ile hükümetimizin büyük ve kapsamlı çabaları sonucu kaldırılmış olacaktır."

Özcan, çözüm süreciyle birlikte bölgenin refaha kavuşması sonrasında planlanan hızlı tren hatları, lojistik taşıma hatlarının da devreye gireceğini ve piyasa entegrasyonunun daha da ilerleyeceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber