Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Seviş: "Silahların devreden çıkarılması, barış ve çözüm sürecinin en önemli hedeflerinden biridir"

PKK'ya silah bırakma çağrısı

BURSA (AA) - Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Şehmus Seviş, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Silahların devreden çıkarılması, barış ve çözüm sürecinin en önemli hedeflerinden biridir" dedi.

Seviş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüşmesine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, silah bırakma çağrısına ülke genelinde ciddi destek geldiğini söyledi.

Barış için atılacak her adımı koşulsuz olarak sonuna kadar desteklerini anlatan Seviş, "Silahların devreden çıkarılması, barış ve çözüm sürecinin en önemli hedeflerinden biridir. Bu tarihi çağrı, ülkemizde çözümün ve barışın kalıcı hale gelmesini daha çok yaklaştırmıştır. Tarihi çağrının, muhatapları tarafından da olumlu karşılık bulacağına inanıyorum" ifadesini kullandı. 

Seviş, hükümetin, çözüm ve müzakere sürecinde göstereceği irade ve atacağı yasal, demokratik adımları gerçekleştirebilmesi için desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması bakımından da çözüm sürecini desteklediklerini dile getiren Seviş, "Çözüm ve müzakere sürecinin sonunda ülkemizde barışın kalıcı hale gelmesini, huzur içinde, özgür, adil, demokratik bir Türkiye diliyoruz. Silahların bırakılması, bölgenin sosyal, ekonomik ve siyasal gelişmişliğinin, refah düzeyinin artmasına vesile olacaktır. Ayrıca silahların bırakılması sonrası bölgeye yerli ve yabancı turistlerin daha fazla ilgi göstereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber